Веднага след видеоконферентното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов

...
Веднага след видеоконферентното заседание на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов подкара джипа към Перник

Веднага след видеоконферентното съвещание на Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов седна зад кормилото на джипа и потегли към Перник. Министър-председателят отиде в миньорския град за стартирането на новия тръбопровод и качи в джипа си кмета Станислав Владимиров.

„ Язовирът към този момент е цялостен на 8, 7 милион кубика. Пълни се с доста положително движение. Природата е доста милостива. Ако продължава по този начин края на пролетта може да отменим изцяло водния режим ", сподели кметът Владимиров.

„ Идеята е след през днешния ден да създадем режима от заран до 22 часа “, попита Борисов и получи одобрителен отговор от кмета на града. " За благополучие и в Родопите има доста превалявания, Белмекен е цялостен ", добави той.

На днешното държавно съвещание Министерският съвет даде също по този начин единодушие „ Софийска вода “ АД да дава водни количества на „ Водоснабдяване и канализация “ ООД – Перник за обезпечаване водоснабдяването на град Перник и прилежащите обитаеми места. Решението дава опция за период от шест месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения спешен тръбопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино.

Решението за създаване на новия тръбопровод беше взето във връзка със засушаването и настъпилата водна рецесия на територията на град Перник, понижения дебит в язовир „ Студена “ и въвеждането на режим на водоползване в града. По този метод се обезпечи довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир „ Белмекен “ - СД „ Манастирска “ и СД „ Грънчар “ до град Перник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР