Веднага ще почувствате резултат!Този метод на китайската медицина се е

...
Веднага ще почувствате резултат!Този метод на китайската медицина се е
Коментари Харесай

Натиснете тази точка, за да се избавите от стреса и тревожността

Веднага ще почувствате резултат!

Този способ на китайската медицина се е появил преди съвсем 2500 години и в този момент справедливо се смята за „ лек “ за доста физически и душевен болести, в това число стрес и меланхолия.

Според античното китайско обучение, върху тялото ни има избрани акупресурни точки, ситуирани по продължение на енергийните линии. Тези линии е признато да се назовават енергийни меридиани.

Енергийните меридиани направляват нашата витална мощ (или ци). Ако работата на тези меридиани е нарушена, тя може да се контролира, като ги подтикваме благодарение на техниката на акупресурата.

Общо има 12 енергийни меридиана и всички те минават през най-важните органи на нашето тяло. Тези меридиани поддържат тялото във форма и в случай че най-малко един от тях престане да действа обикновено, тялото губи своето равновесие.

Натискайки върху избрани елементи на тялото, хората могат да облекчат страничните резултати, свързани със положението на тревога и меланхолия. Тази техника е доста сходна на акупунктурата, само че вместо игли се употребяват пръсти.

А когато натиснете върху региона CV 17, позитивният резултат се усеща съвсем мигновено. CV 17 е „ антеромедианският меридиан 17 “, ситуиран в центъра на гърдите. Китайците имат вяра, че тази зона е енергийният епицентър на тялото, където са съсредоточени всички човешки страсти. Тя е най-податлива на нездравословните последствия от напрежението.

Прието е да се счита, че това местонахождение на CV 17 оказва помощ за поддържане на салдото на силата ин и ян в тялото. Специалистите по акупресура са уверени, че даже малко напън върху зоната CV 17 може да избави човек от доста проблеми с нервната система и да укрепи имунната му система.

• Зоната CV 17 е ситуирана тъкмо в центъра на „ морето на мира “, а точно на разстояние от четири пръста над гръдната кост (почти в средата на гърдите).

• За начало определете местонахождението на CV 17, като деликатно разтривате гърдите си, до момента в който не намерите дребна котловина.

• Седнете и долепете дланите си дружно, заемайки позата за молитва.

• Натискайте върху CV 17 с върха на пръстите си в продължение на 2-3 минути.

• Затворете очи.

• Стойте изправени, само че дръжте шията и раменете си отпуснати.

• Ако страдате от бодърствуване, пробвайте леко да почукате с пръсти по тази област. Положителният резултат е обезпечен.

Стимулирането на CV 17 оказва помощ освен за облекчение на напрежението и безпокойството, само че също по този начин оказва помощ в битката против умората, хормоналните разстройства и посттравматичното разстройство.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР