Вече знаем, щурмът на Мария Бакалова към всички възможни престижни

...
Вече знаем, щурмът на Мария Бакалова към всички възможни престижни
Коментари Харесай

Жените превземат наградите БАФТА 2021

Вече знаем, щурмът на Мария Бакалова към всички вероятни влиятелни награди продължава и българката ще се бори и за БАФТА.
 Мария Бакалова, БАФТА 2021 и номинацията на българската актриса
Мария Бакалова с номинация и за БАФТА

Писането на история продължава

Естествено, стискаме палци, като точно категорията, в която тя е номинирана - за най-хубава актриса в поддържаща роля, ни вълнува най-вече. Но няма по какъв начин да не отчетем връх в една друга категория.

Става дума за тази за най-хубав режисьор. За първи път в 74-годишната история на премиите БАФТА цели четири дами бяха номинирани в тази категория. Като досега най-вече бяха две.

Но тази година дамите несъмнено завладяват категорията, тъй като има едвам двама номинирани мъже. В последна сметка за статуетката ще се борят Клои Жао (Nomadland), Жасмин Збаник (Quo Vadis, Aida?), Сара Гаврон (Rocks) и Шанън Мърфи (Babyteeth).

Конкуренция на дами пък ще вършат Томас Винтерберг (Another Round) и Лий Айзък Чънг (Minari). За последно жена беше номинирана за БАФТА в категорията за най-хубав режисьор през 2012 година, когато тази чест беше оказана на Катрин Бигълоу (Zero Dark Thirty).
 Мария Бакалова, Critics Choice Awards 2021 и следващата извоювана премия за българката
Мария Бакалова с поредна премия

Пътят към Оскарите е чист

Именно Бигълоу е и единствената жена, която е печелила в тази категория досега. Тя го направи през 2009 година с кино лентата си The Hurt Locker.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР