Вече знаем кои ще спорят за световната титла в неделя

...
Вече знаем кои ще спорят за световната титла в неделя
Коментари Харесай

Може ли Бензема да играе на финала? Дешан не отговори

Вече знаем кои ще спорят за международната купа в неделя в Катар - Аржентина и Франция, само че още от първите дни на Мондиала върви конспирация, която нощес се ускори. Може ли въпреки всичко Карим Бензема да играе на финала?

Носителят на " Златната топка " за тази година отпадна от състава на " петлите " в деня на откриването. Той написа изказване, че пропуща шампионата, само че селекционерът Дидие Дешан не повика негов заместител и се заприказва, че таранът може да бъде възобновен за финалната борба, стига Франция да стигне до нея.

Това е реалност - нощес " сините " биха Мароко с 2:0 във втория полуфинал. А Дешан укрепи интригата, отказвайки да отговори на въпрос дали Бензема ще е на линия, откакто се спекулира, че той към този момент тренира на цялостни обороти със състава.

" Предпочитам да не ви давам отговор! Давайте идващият въпрос, апелирам ви! ", по този начин отвърна експертът.

Извън това Дешан е на път да се трансформира в безспорен рекордьор в историята на футбола, в случай че завоюва втора поредна купа за страната си. Сега той е в компанията на Марио Загало и Франц Бекенбауер, които са печелили Световното и като играчи, и като треньори. Но победа в неделя ще му даде трета купа - нещо, което досега не е постигано от никого в този порядък.

" В момента в нас господстват страстите и гордостта! Това беше забележителна крачка. Остана една - последната. Тука сме с играчите дружно към този момент месец и толкоз дълго на едно място с едни и същи хора в никакъв случай не е елементарно, само че за момента ни носи единствено наслада ", съобщи Дешан.

Ами Меси, който в неделя излиза в последния си мач на Световно и има финален късмет да завоюва единствения огромен трофей, който му липсва?

" Меси свети през цялото време на шампионата. Да, четири години по-късно сигурно ще има разлики - рече Дешан във връзка с осминафинала в Русия, извоюван от тима му с 4:3. - През 2018-а против нас той действаше като централен нападател, само че тогава го чаках на друга позиция.

Сега е доста мощен, когато играе в тандем с различен нападател. Ще се постараем да ограничим оптимално неговото въздействие върху мача, както евентуално и аржентинците ще се опитат да лимитират резултата на някои наши футболисти. "

След това той се спря на една тематика, която след това се трансформира във водеща на цялата конференция - обстановката с Адриен Рабио и Дайо Упамекано, които не играха против Мароко поради грип.

" На един треньор му се постанова да прави избори, имайки цялата информация, която му подават хората от щаба. Упамекано се разболя след съботния мач с Англия. Той съумя да направи една подготовка във вторник, само че... Конате сподели няколко доста положителни неща на същото занятие и това беше задоволително за моя избор.

За Рабио, са страдание, обстановката е изцяло идентична. На обяд му стана по-добре, само че не толкоз, че да го приемем в съвършена форма. Той остана в хотела, дори не беше в групата за мача. Казах да не го записват.

Дали ще бъдат подготвени за финала в неделя? По принцип – да. Упамекано е във форма, Рабио допускам също ще бъде, в случай че не се случи нещо изключително. Останаха още четири дни, тъй че би трябвало да се оправи ", добави Дешан.
Треньорът на Мароко: Дадохме всичко, против Франция грешките костват скъпо
Мароко не съумя да направи безспорна сензация и да се класира на край. Но стана първият африкански тим, достигал до полуфиналите. 

" Дадохме всичко от себе си, това е най-важното. Загубихме Агер на загрявката, Саис при започване на мача и Мазрауи на полувремето, само че нямам какво да кажа, коментира треньорът Уалид Реграги. - Стигнахме докъдето можахме. Срещу Франция даже и най-малката неточност се заплаща скъпо. А когато направиш такива неточности, не можеш да стигнеш до финала. Второто полувреме беше по-добро за нашия тим, имахме положения, само че не вкарахме и по-късно второто попадение ни умъртви. Но това не омаловажава всичко, което направихме. "
 Снимка АП/БТА

Мароканците имат обаче още един мач и той е за бронзовите медали против Хърватия в събота от 17 часа. На въпрос дали душевен тимът ще има сили да излезе в подобен дуел, той умерено изясни по какъв начин ще даде повече игрово време на хората, които не са играли доста досега. Хърватия и Мароко се срещнаха и в първия кръг от груповата фаза - 0:0.

" Мароко ще се бори с Хърватия за бронзовия орден. Чака ни " дребен край ", ще бъде мъчно душевен. Ще дадем минути на неигралите. Всички би трябвало да вземат участие, въпреки всичко Световното състезание не е всяка седмица. Искаме да приключим трети. Най-важното беше да покажем положително лице, а също по този начин и нашите прелестни почитатели. Ще би трябвало да работим, с цел да достигнем високо равнище и да спечелим Световната купа, само че не сме надалеч ", разгласи Реграги.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР