Вече започнахме с организацията по отбелязване на рождения ден на

...
Вече започнахме с организацията по отбелязване на рождения ден на
Коментари Харесай

Ето колко ще навърши първият резерват в България през 2023 г.

Вече започнахме с организацията по отбелязване на рождения ден на парка – 24 януари. Не е кръгла годишнина, само че 28 години също не са малко. Това сподели за " Фокус " инж. Румяна Цвяткова, шеф на Дирекцията на Природен парк " Странджа ".

" Ще вземат участие доста деца, защото те са моят приоритет. След това ще пристигна Седмицата на гората, по време на която сме възнамерявали залесявания и почиствания ", посочи тя. 

" За Фестивала на зелениката още веднъж ще имаме изненада – мислим малко да го разтеглим, с цел да може да дойдат повече туристи и да се порадват на хубостта на растението ", сподели директорката.

Инж. Цвяткова добави, че главното им събитие през 2023 година ще бъде кръглата 90-та годишнина от оповестяването на първия резерват в България – Силкосия.

" Ще включим и децата, несъмнено. Освен това, имаме нови оферти за оповестяване на вековни дървета за предпазени, тъй че ще работим и в тази тенденция. Очакваме година, изпълнена с доста действия и мероприятия, а всички са добре пристигнали в мистичната Странджа, с цел да се насладят на нейните хубости ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР