Вече за никого не би трябвало да е тайна, че

...
Вече за никого не би трябвало да е тайна, че
Коментари Харесай

Apple разкри точно какви данни събира Facebook за нас

Вече за никого не би трябвало да е загадка, че Фейсбук следи, събира и употребява голямо количество персонални данни за всеки от потребителите си.

Това обаче, което до неотдавна към момента беше незнайно за доста от нас, е какви тъкмо са данните - дали става въпрос единствено за местоположението и ползите ни, или приказваме за много по-задълбочен разбор.

Новата версия на мобилната операционна система на Apple iOS 14.3 изненадващо зашлеви Фейсбук с извънредно обширна информация по въпроса и удостоверява подозрението, че обществената мрежа ни познава по-добре от нас самите.

В новия ъпдейт App Store към този момент предлага детайлна разбивка на всички типове данни, които Фейсбук събира от потребителите си, и би трябвало да признаем, че описът е много объркващ и непристойно дълъг.
 Снимка 510057

Под обсега на Зукърбърг и хората му попада информация за неща като персоналния ни физически адрес, историята на покупките ни, финансовия ни профил, история на търсенията ни в мрежата и доста други.

Платформата регистрира й на какво кликаме, кое наличие задържа вниманието ни, само че също по този начин натрупа данни и във връзка с здравословните ни индикатори.

В листата влизат и данни, които са избрани като " сензитивна информация " или " други данни ", които можем единствено да гадаем какво тъкмо съдържат за нас.
 Снимка 510058

Решението на Apple да разкрие сходни секрети за Фейсбук е подбудено от желанието на компанията да обезпечи оптимално равнище на сигурност за потребителите си.

Фейсбук, несъмнено, не гледа на нещата по същия метод и предприе яростна рекламна акция, която гласи, че Apple се пробва да попречи на милионите " дребни бизнеси ", които съумяват да пласират по-добре продуктите си, с помощта на данните, събирани от обществената мрежа.
 Снимка 510056

Всеки притежател на iPhone с iOS 14.3 може да прегледа цялостния конспект на данни, като потърси Фейсбук в App Store и по-късно кликне на App Privacy и See Details.
 Фейсбук, Instagram, WhatsApp и двете каузи против компанията на Марк Зукърбърг
Ще се раздели ли Марк Зукърбърг с Instagram и WhatsApp

Най-голямото тестване за Фейсбук досега

Подобна информация можем да създадем и за други приложения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР