Вече цяла седмица журналистът Слави Ангелов лежи пребит в ИСУЛ.

...
Вече цяла седмица журналистът Слави Ангелов лежи пребит в ИСУЛ.
Коментари Харесай

Защо МВР и прокуратурата не разкриват биячите на Слави Ангелов?

Вече цяла седмица журналистът Слави Ангелов лежи пребит в ИСУЛ. Лекарите вършат всичко, което е належащо и той към този момент се възвръща. Светлина в мрака на случилото се. Това е положителната вест.
Лошите са повече.

Министерство на вътрешните работи и проверяващите към момента не са стигнали до причинителите и оттова до поръчителя/ите. Главният редактор на „ 24 часа “ Борислав Зюмбюлев и шефката на Пресгрупа „ 168 часа “ Венелина Гочева ясно показаха, че най-вероятно става дума за реакция на ултраси във връзка материали на Ангелов и вестник „ 168 часа “, на който е основен редактор, за футболния „ Левски “. Зюмбюлев и Гочева сигурно имат информация, с цел да кажат това. Министерство на вътрешните работи също. Но развиване няма.

Възникват няколко въпроса:

1. Възможно ли е Министерство на вътрешните работи цяла седмица да не открие в коя агитка има ултраси, склонни на силови дейности?

2. Няма ли Министерство на вътрешните работи профила на най-агресивните групички?

3. Възможно ли е Министерство на вътрешните работи да няма внедрени хора или информатори измежду ултрасите?

4. В региона, където е пребит Ангелов има доста камери. Какво демонстрират?

Експерти от средите на Министерство на вътрешните работи считат, че е напълно действително до момета да има разкрития. Знаят се водачите на агитките, а те познават хората си. Те са наясно кой би могъл да извърши сходно нещо. Побоят е поръчан от някой обиден, който има въздействие в тези кръгове.

Съществува и втора версия – изявления за унищожени дюни на Черноморието да са мотив за побоя. Проведено е журналистическо следствие и сигурно засегнатата страна е недоволна. Това не значи, че оттова идва поръчката, само че не е мъчно да се ревизира.

Вече цяла седмица Министерство на вътрешните работи и прокуратурата мълчат за следствието. Главният прокурор Иван Гешев персонално участва, управлява и брифингира залавянето на 100 къса цигари, 4-5 литра ракия и прочие В случая с пребития Слави Ангелов се задоволи с констатацията, че това е „ посягане против държавността “. Е, и?

Не е наша работа да даваме препоръки. Но наша работа да питаме. Защото с изключение на за Слави Ангелов, отвратителния побой визира всеки българин. Може да не го осъзнава, само че опасността е действителна. Насилието има своя територия в българската психика и обичай. Кокто и възприятието за безотговорност. Точно поради това е толкоз значимо съответните институции да си свършат работата бързо и дейно. Особено във време на изключително състояние. Обществената сензитивност е огромна, без значение от превъзходството на ковид.

Журналистическата колегия – доколкото има такава, - реагира изначало прочувствено и непринудено, след което замлъкна. Никой не пита вътрешния министър, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и основния прокурор до каква степен е стигнало следствието. Премиерът също би трябвало да бъде питан, минимум тъй като познава Слави Ангелов от доста години.

Пресгрупата е от кръга медии, които са в топли връзки с властта. Критична дума за премиера, основния прокурор, ГЕРБ, Движение за права и свободи и други очевидни и неявни значими фактори в страната там няма да откриете. Някой поръчва да бъде пребит прочут публицист от тази пресгрупа, а следствието още от първия ден не намира място измежду водещите вести. Защо? Това е доста значим въпрос.

Има разнообразни хипотези, само че две наподобяват най-вероятни.

Първата: Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са погълнати от проблемите с ковид и няма кой да се заеме с това закононарушение.

Втората: Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не работят по откриване на това брутално закононарушение по някакви други аргументи. Какви?

Рано е за генерални заключения. Колеги на Ангелов написаха мощни думи в негова отбрана и жигосаха биячите и техните работодатели. Същите хора обаче доста бързо изгубиха интерес и не чуваме да задават въпроси и да оказват напън върху проверяващите.

Това е следващото посягане против български публицист. Досегашните не са разкрити, причинителите са (не)известни. Толкова ли са безпомощни институциите? Толкова нищожен ли е човешкият живот?

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР