Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс издирва две

...
Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс издирва две
Коментари Харесай

Възелът се заплита! Приятелят на едно от мистериозно изчезналите момичета в Чикаго отрече много тиражирана версия!

Вече седмица полицията в чикагското предградие Арлингтън Хайтс търси две български тийнейджърки - Натали, на 16 година, и Велина, на 18 години. Едната не се прибира от учебно заведение предишния вторник, а другата не отива на учебно заведение в сряда. Момичетата са ученички в Rolling Meadows High School и съгласно околните им са неразделни, оповестява BG VOICE, представен от Блиц.

Първоначално се смяташе, че двете са безследно изчезнали, само че от полицията споделиха, че към този момент проверяват случая като бягство. А източници на изданието разкриват, че девойките е допустимо да са забъркани с една от най-опасните улични банди или даже да са били похитени. Но съгласно околните на Велина версията за бягство е неуместна.

„ В доста положителни връзки сме с щерка ми ", казва Делчо Шентов, бащата на Велина. Той не счита, че е имало знаци, че момичето възнамерява да бяга, в противен случай - фамилията й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със остарелия си випуск. " На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти ", споделя бащата.

Същото удостовери и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия. „ Аз ще се прибирам в България за бала й да й бъда джентълмен. Купила си е всичко, резервира си час за коафьор и маникюр, споделя Тихомир. - Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала. " Тихомир изрично отхвърля версията, в която Велина съзнателно е избягала, без да има връзка със фамилията си от дни. Родителите на 16-годишната Натали също споделят, че нямало явни знаци, че щерка им има намерение да бяга, макар че клюки настояват, че е имало и предходни опити от нейна страна. Майката на Натали, Наталия Пенчева, споделя, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта. „ Аз я молих, в случай че знае нещо за Натали, да ми каже, само че тя съобщи, че нищо не знае. "  Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен диалог, че Натали е изчезнала без диря.

Според източници на уеб страницата, както и съгласно бащата на Велина полицията работи по версията, че девойките са избягали с членове на уличната тайфа Latin Kings, която е най-старата и огромна латиноамериканска формация по света. По информация на управляващите постоянно членове на бандата таргетирали млади и красиви девойки, лесни за манипулиране, като ги „ обработвали " да бягат от домовете си. По-късно огромна част от привлечените девойки са подтиквани да проституират.

Разследващите от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс не потвърдиха информацията за членове на бандата Latin Kings, само че споделиха, че казусът се проверява като бягство/изчезване. „ Нямаме причина да имаме вяра, че девойките са били отвлечени или нападнати ", сподели сержант Букзински. Почти несъмнено е обаче, че девойките са дружно. „ Не считам, че полицията прави всичко, с цел да ги откри, споделя приятелят на Велина, Тихомир. - Аз пребивавам в Англия и тук работят доста по-бързо, девойките ги няма към този момент 6-и ден. "

От дома на Натали липсват нейни облекла и зелената й карта. Тя е малолетна и не може да напусне страната, а в случай че бъде открита, ще бъде арестувана в най-близкото полицейско ръководство, до момента в който не дойдат родителите й. В случая на Велина обаче управляващите няма по какъв начин да я задържат, в случай че не се е случило закононарушение, тъй като е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълновръстен жител с девойките. „ Освен в случай че няма осъществено закононарушение, ние нямаме право да задържаме никого ", споделя сержант Букзински.

Бащата на Велина, Делчо Шентов, сподели, че за последно щерка му е била забелязана на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, остарял познайник на полицията. „ Чувал съм за сходна тайфа, която се върти тук и подмамва по-млади девойки, споделя Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, само че от години е умерено към нас. "

Сержант Букзински от полицейското ръководство в Арлингтън Хайтс споделя, че вършат всичко, с цел да открият тийнейджърките. Родителите на двете български девойки молят, в случай че някой има информация за тях, да се свърже неотложно с полицейския сектор в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

Кои са  Latin Kings?

Най-старата и най-голяма латиноамериканска тайфа по света Latin Kings, или „ Латинокрале ", са измежду най-известните проведени незаконни групи в Съединени американски щати. Членовете им наброяват десетки хиляди в цялата страна. Според отчет на ФБР за престъпната интензивност на бандата от 2012 година те таргетират млади девойки, които са податливи на операция и са подготвени да избягат от домовете си. В доста от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият отчет разказва и по какъв начин членовете на бандата вербуват девойките - това най-често са имигранти или деца от обществени домове и бежански лагери. Молове и гимназии пък са най-честите места, където се търсят жертвите.

Сред закононарушенията на бандата са убийства, рекети, разпространяване на опиати и оръжия, детска проституция и трафик на хора. Latin Kings имат изключително огромен клон в Чикаго, където са основани през 1940 година. Известно е, че имат извънредно добре развита мрежа за връзка сред членовете, които са в пандиза, и такива на независимост. В момента водачът на тази формация, която оперира в цялата страна, е Джино Колон, прочут като Лорд Джино, който излежава доживотна присъда за разпространяване на опиати. Въпреки че бандата се назовава латиноамериканска, в редиците им има и италианци.

 latin-kings_611_01

Гаджето на Велина: „ Няма късмет да е избягала "
 tihomir-velina-bal_611

Приятелят на изчезналата 18-годишна Велина Шентова, Тихомир, сподели извънредно, че версията за бягство е неуместна. Той е разговарял с полицията в Арлингтън Хайтс, с цел да им изясни, че съгласно него „ Велина няма причина да бяга ". По думите на младежа на Велина нищо не й е липсвало. Тя се прибирала всяко лято в България и чакала с неспокойствие да пристигна време за абитуриентския й бал. „ Тя има билет във вторник да се прибере в България. Взела си е рокля, обувки, всичко. Записала си е част за маникюр и прическа ", твърди Тихомир. Той е разговарял за последно с Велина в деня, в който е изчезнала в 7 часа сутринта. „ Каза ми, че полицията търси Натали и че са я разпитвали служителите на реда ", прибавя Тихомир, който също като бащата на Велина Делчо Шентов твърди, че момичето не се чувствало добре в четвъртък сутринта. „ Каза, че й е неприятно, само че ще върви на учебно заведение. Опитах се няколко пъти да се свържа с нея по-късно, само че телефонът й даваше непрекъснато заето за близо час или два. "

Тихомир споделя, че двете девойки са положителни приятелки, че не са имали проблеми с никого. „ Разговаряме по 5 часа дневно, тя ми споделя всичко ", разкри Тихомир. Двамата са дружно от три години. Той не отхвърля, че девойките са познавали латиноамериканци. „ Много българи също ми споделиха, че са говорили с някакви мексиканци, само че отново ви споделям - няма по какъв начин да я избягала! " Тихомир не отхвърля разновидността, в който Велина може да съпровожда по-малката Натали, само че споделя, че даже да е по този начин, това би било за най-вече ден или два. Според Тихомир неналичието на момчетата за повече от 6 дни е мощно обезпокоителна и полицията не прави всичко по силите си да ги откри. „ Полицията не ми вдъхва доверие. От 6 дни да не могат да я намерят ", споделя Тихомир, съгласно който нещо неправилно се е случило с приятелката му. „ Аз пребивавам в Лондон, тъкмо в центъра, каквото и да стане, полицията незабавно те разпитва и няма по какъв начин да не разбере, в случай че е станало нещо. Не знам по какъв начин е в Америка, само че съгласно мен няма по какъв начин да не се намерят за толкоз дни ", споделя Тихомир.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР