Вече се знае коя е жената, която направи опасно нарушение

...
Вече се знае коя е жената, която направи опасно нарушение
Коментари Харесай

Глобиха жената, която направи забранен завой в София с дете на задната седалка

Вече се знае коя е дамата, която направи рисково нарушаване в час пик на централен столичен бул.. Видеото ви показахме в " По света и у нас " преди два дни.

Шофьорката на лекия автомобил към този момент е санкционирана. По данни на Столична дирекция на вътрешните работи сходни нарушавания в цяла София не са изключение. От началото на годината до в този момент имат към 2000 сигнала.



Изходът по-късно нарушаване можеше да бъде надалеч по-неприятен. За благополучие - след неразрешения ляв завой от бул. " Васил Левски " към улица " Шипка " дамата се разминава единствено със глоба.

" На въпросната дама е натрапен акт за определяне на административно нарушаване, по тази причина, че е нарушила пътната маркировка, направила е левия завой, където няма право да го прави и по още един различен член за това, че основава рискове за останалите участници в придвижването ", сподели контрольор Иво Биков, отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

Нарушението не е казус за столичните улици и булеварди.

" Нарушаването на пътна маркировка се случва всекидневно от водачите, които очевидно подценяват това нарушаване, само че то би могло да докара до много по-страшни последствия това нещо ", сподели контрольор Биков.

На клипа, с който Българска национална телевизия разполага, се вижда, че дамата прави и друго нарушаване - на задната седалка пътува и дете, което обаче не е сложено в наложителното столче за безвредно придвижване. Тъй като от камерите на булеварда детето не се вижда - дамата не е получила глоба за това.

" Когато има погрешен транспорт на хора, с изключение на паричната санкция, която е планувана от закона, се лишават и контролни точки ", сподели контрольор Биков.

" Личната отговорност и персоналният образец на родителя - в случай че чакаме контролния орган да ни глоби за това да се научим да си слагаме детето в съответната система за обезопасяване на деца, мисля, че е безпредметно ", сподели Светослав Васев, държавен специалист в ДА " Безопасно придвижване по пътищата ".

Според проучване на държавната организация " Безопасно придвижване по пътищата " 60% от децата у нас се возят необезопасени по пътищата отвън обитаемоте места. Такова проучване има в още 18 страни.

" Седят си или просто, ей по този начин, откъм гърба на задната седалка, или някой непосредствен ги държи в скута си, мислейки си, че по този метод те са в сигурност. Напротив, не са. При ненадейно прекъсване, те могат да бъдат притиснати от тежестта на самия възрастен към предната седалка или да изхвърчат през някое от стъклата на автомобила ", сподели Светослав Васев

Сигнали за нарушавания, които заплашват живота на останалите на пътя, може да подавате на телефон 112.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР