Вече се знае, че хората, които се сблъскват с COVID-19,

...
Вече се знае, че хората, които се сблъскват с COVID-19,
Коментари Харесай

Лекар разкри от какво страдат 1/3 от преболедувалите COVID-1...

Вече се знае, че хората, които се сблъскват с COVID-19, постоянно страдат от затруднения след болестта. Успешното изцеление от време на време води до началото на неврологични болести, с които би трябвало да се бори пациентът.

" Около 1/3 от преболедувалите COVID-19 развиват някакво неврологично положение ", това сподели в предаването " Социална мрежа " по NOVA NEWS неврологът доктор Сашка Желязкова от " Александровска " болница.

Тя добави, че след превозване на болестта остават признаци, които нарушават качеството на живот в пациента и те изискват грижи и рехабилитация. Много от тях се оплакват от зашеметяване, световъртеж, загуба наизуст, подушване.

" От прегледа и проучванията, които се организират на пациента, зависи по какъв начин ще се развият тези признаци, само че те нормално имат добра прогноза. Все още не ясно какъв интервал от време обгръща постковид синдрома ", съобщи още експертът.

" Поне три пъти се усилва риска от инсулт при заболелите от COVID-19, това включва и по-млади хора, само че най-рискови са пациенти с предишни положение като диабет, затлъстяване, високо кръвно, висок холестерол ", обясни доктор Желязкова.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР