Вече се говори за смяната му.Дългото интервю на главнокомандващия на

...
Вече се говори за смяната му.Дългото интервю на главнокомандващия на
Коментари Харесай

За какво тъгува главнокомандващият на ВСУ: вече намеква за „затваряне на сергията“

Вече се приказва за промяната му.

Дългото изявление на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни пред английското списание The Economist провокира смесени усеща. От една страна - оптимизъм, тъй като самата изразителност на Залужни е изпълнена с скептицизъм, от друга - злоба и боязън.

Интервюто, несъмнено, към този момент е раздрано на цитати, бяха изскубнати най-„ вкусните “ за публиката неща от него.

Два от тях са много общоприети. Първо, чисто идеологическото обръщение на политическите украинци: да се убиват руснаците. Тук няма нищо по-ново от мухъла по оградата. Оградата - Украйна - изначално е издигната, с цел да пречи на Русия. Мухълът - русофобията - изначално се отглежда като смисъл на съществуването на Украйна.

Цялата основа на украинската държавност в действителност не е в самоопределянето й като част от нещо („ Украина це Европа “ - Европа не се стреми към това), не в обозначаването на личния си суверенитет (защита на ползите на украинския народ - земята, да вземем за пример, в Украйна, на кого е продадена?), а таман в отрицанието: Украйна е " анти-Русия ".

Второ, търсенето на нови оръжия. „ Имам потребност от 300 танка, 600-700 бойни машини на пехотата, 500 гаубици “ и тогава нещата ще се решат. Е, към момента има потребност и от противовъздушна защита, и още от всичко останало по малко.

Съвсем непредвидена беше похвалата към Суровикин. Ето, по този начин да се каже, споделят те, доблестен пълководец като при Петър Велики. Въпреки това, когато се гледа в подтекста, това е много двузначен комплимент. „ Един взор към Суровикин е задоволителен, с цел да разберете: или изпълнявате задачата, или ще имате огромни проблеми “, споделя Залужни. Но в това време прибавя, че във въоръжените сили на Украйна престижът на командирите се крепи „ не на бицепси и юмруци “, а на гений и интелектуални качества.

Съдейки по „ окопната истина на ВСУ “, която се появява в мрежата, това, несъмнено, е коварство, само че може да се разбере. Е, плюс към това Залужни споделя, че е уволнил 10 генерали и един от тях даже се е самоубил и по-късно в този момент изцяло има вяра на своите генерали. Това какво е, не е ли като " огромните проблеми ", в случай че задачата не е изпълнена?

Интересна е и оценката на осъществената готовност в Русия. Тя, съгласно Залужни, е „ сработила “.

„ Не е правилно, че проблемите им са толкоз ужасни, че тези хора няма да се бият. Те към момента съставляват проблем за нас “, споделя Залужни. И с това в действителност се опълчва на от време на време появяващите се известия, че с мобилизираните в съветската войска всичко е зле. И незабавно признава успеваемостта на съветските удари по енергийната инфраструктура на Украйна. Поне на равнище, че в случай че „ съпругите и децата на бойците стартират да замръзват “, тогава ще стартират проблеми с новия запас за въоръжените сили на Украйна и с морала на военните.

Залужни обективно прави оценка опциите на съветската войска във връзка с провеждането на нахлуване. По-специално той приказва за риска от интервенция от Беларус с достъп до Киев: „ Не се колебая, че те ще се опитат да завладяват Киев още веднъж “. И като цяло той счита, че зимните месеци ще бъдат повратна точка - изключително го тревожи опцията съветската войска да стартира нахлуване в края на януари. До този миг въоръжените сили на Украйна, явно, нямат време да се приготвят и да получат в допълнение съоръжение и оръжия.

Залужни споделя за нужните оръжия: „ Ако не го получим, несъмнено, ще се бием до дъно. Но, както сподели един кино воин, „ не мога да подсигурявам за следствията “.Последствията не са сложни за предугаждане. Това е, което би трябвало да създадем. " И още веднъж той прави оценка обстановката напълно обективно: „ С такива запаси не мога да организирам нови огромни интервенции, макар че сега работим по такава.... Получавам това, което получавам, само че е по-малко от това, от което нуждая се. “

Залужни има и оценка на сегашната обстановка: съветската войска изтощава и изтощава украинската по цялата линия на прикосновение, пречейки на въоръжените сили на Украйна да се прегрупират и да натрупат мощ.

Не може еднопосочно да се каже, че песимистичните оценки на Залужни са самобитен сигнал за готовността на украинските политици да „ закрият сергията “, до момента в който не настъпят следствията, които „ не е мъчно да се плануват “. Но има явен намек за това. Сгъването на сергийката, несъмнено, няма да бъде позволено, до момента в който този спор остава стопански преференциален за основния бенефициент - Съединените щати.

И даже за подмятания ги чака наказване - не на вятъра се говореше за промяната на Залужни.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР