Истанбул — Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че страната

...
Истанбул — Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че страната
Коментари Харесай

Турция спира цялата търговия с Израел, тъй като войната с Хамас в Газа отнема повече цивилни животи

Истанбул — Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че страната му е наложила комерсиална възбрана на Израел, тъй като към този момент не може да „ стои и да гледа “ насилието в Газа. Турция разгласи в четвъртък, че е спряла целия импорт и експорт за Израел поради военните си дейности във войната против ръководещите в Газа от Хамас.

Анкара сподели в петък, че възбраната ще остане в действие, до момента в който не бъде реализирано непрекъснато преустановяване на огъня и израелското държавно управление разреши цялата филантропична помощ да доближава гладко до Газа.

„ Досега, Израел е умъртвил 40 000 до 45 000 палестинци без благосклонност, като мюсюлмани, ние не можехме да стоим в профил и да гледаме “, сподели Ердоган пред кореспонденти след обичайна петъчна молитва в Истанбул, предполагайки, че броят на смъртните случаи е даже по-висок от този на здравните чиновници в ръководената от Хамас палестинска територия. докладвани, откогато избухна войната там. То беше провокирано от терористичната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомвр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР