Вече са ясни 22 от всичките 24 държави, които ще

...
Вече са ясни 22 от всичките 24 държави, които ще
Коментари Харесай

Ясни са 22 от участниците на Мондиал 2018 в Италия и България

Вече са ясни 22 от всичките 24 страни, които ще вземат присъединяване в най-голямото събитие във волейбола - Световното състезание през 2018 година, което ще бъде проведено взаимно от България и Италия. Последните двама участници ще бъдат избрани в последния квалификационен шампионат, който ще се организира в Куба с присъединяване на домакина, Пуерто Рико, Мексико и Гватемала.
Турнирът в зона НОРСЕКА ще се организира в Хавана от 10 до 12 ноември. Това се наложи заради проблемите, свързани с подготовката и превозването на тимовете от няколко карибски страни след ураганите Ирма и Мария. Тимовете на Куба и Пуерто Рико не можаха да пътуват, с цел да вземат участие в постоянните квалификации през септември.

 qualifierss Отборите от всички зони завършиха процедурите по класирането си. Така всички най-големи имена ще участват в Италия и България през идната година.

Шампионите от предишното Чехия (1956 година и 1966 година - както Чехословакия), и Германия (1970 година - като Източна Германия) не съумяха да се класират за тазгодишния Мондиал.

От друга страна, Словения ще е единственият дебютант в Световния шампионат, а Холандия се завръща след 16-годишно неявяване (не взе участие в последните три издания).
Доминиканската република също отбелязва нов стадий в историята си след 44 години - последно се класира за конкуренцията през 1974 година BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР