Вече са известни тенисистите, които ще представят България на ATP

...
Вече са известни тенисистите, които ще представят България на ATP
Коментари Харесай

Григор Димитров предвожда отбора на България за ATP Cup

Вече са известни тенисистите, които ще показват България на ATP Cup. Това са Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

България попадна в група с Англия, Белгия и Молдова в Група C на ATP Cup. Мачовете на България са в Сидни, като в първия двубой играем против Англия.

„ Пожелавам триумф на момчета от тима! За мен най-важното е да се употребява оптимално всяка една опция, в която момчетата могат да натрупат опит в влиятелни шампионати, против класни противници ", съобщи Тодор Енев – капитан на България за купа Дейвис. „ Затова е толкоз значим и шампионат у нас като „ София Оупън ", където те играят такива мачове. Затова и щом разпоредбите разрешават и Григор Димитров желае да е играещ капитан с някои от националите, аз поддържам опцията българския тим да взе участие. Сигурен съм, че построеният групов дух и дълготрайната работа с момчетата от „ Дейвис Къп " ще способства за положителното показване и в Австралия, а по-късно и през март за Купа Дейвис. За това е извънредно значима подготовката от в този момент освен за отборните мачове, само че и за техните самостоятелни участия в ATP ", добави Тодор Енев.

ATP Cup се организира в три австралийски града – Пърт, Сидни и Бризбън, в границите на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Australian Open. Ще вземат участие 24 страни. Турнирът има награден фонд на стойност 15 милиона $ и ще носи 750 точки за ранглистата на спечелилите. При избора на участници се гледа единствено ранкинга на най-високо класирания играч от всяка страна.

Всеки тим ще се състои от до петима тенисисти, а всеки конфликт – от два мача на сингъл и един на двойки. За да бъде в новата класация, всяка страна би трябвало да разполага с най-малко двама тенисисти, имащи АТР ранкинг на сингъл и най-малко още един, който има подобен на сингъл или на двойки.

Точки се заработват с всяка една победа в шампионата, а какъв брой са те зависи от позицията на спечелилия в ранглистата, както и мястото на съперника му. Ако състезател всред първите 300 победи представител на топ 10 в груповата фаза, той ще получи 75 точки. Ако това се случи на четвъртфинал – 120 точки, на полуфинал – 180, а на край – 250.

Ако пък в груповата фаза надиграе играч, който е отвън топ 100, получава 20 точки. При сходен триумф на четвъртфинал заработва 25 пункта, на полуфинал – 35, а на край – 50.

Ако тенисист отвън топ 300 надиграе представител на топ 100 в груповата фаза, получава 25 точки, на четвъртфинал – 35, на полуфинал – 55, а 85 взима, в случай че това се случи в борбата за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР