Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и

...
Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и
Коментари Харесай

Академията за мода полага грижи за младите дизайнери

Вече са известни новите стипендианти на Академията за мода и нейната корпоративно-социална задача „ Златна игла 2021 “. С премията са отличени двама от най-хубавите студенти по специалността „ Моден дизайн “, бакалавърска стратегия, в Националната художествена академия. Това са Иванина Иванова от ІV курс и Рая Виктор от ІІІ курс.
Те получиха съответните финансови средства за своето образование. Тъй като на Иванина Иванова тази година й следва отбрана, Академията за мода пое разноските за правенето на нейната дипломна сбирка на тематика „ Chocolate Diamond”. Със своята стипендия Рая Виктор се достави и към този момент работи с по този начин скъпата шивашка машина оверлог, а през есента ще бъде посетител на „ Mad Mood Fashion week” в Милано.

Благотворителната самодейност е взаимно дело на Академията за мода, фотографа Костадин Кръстев – Коко, троент притежател на „ Златна игла “, и топмодела Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017 и лице на „ Златна игла 2021 “.

Председателят на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков съобщи: „ В България пораства и се развива нова и надарена генерация дизайнери, която сме длъжни да поддържаме. Академията за мода праволинейно извършва своята социална ангажираност – посредством интензивно приобщаване на студентите по мода и младите създатели към нейните културни начинания и събития, подкрепя ги с материални и духовни тласъци, провежда безвъзмездни образования и квалификации. Така е било, по този начин е и по този начин ще бъде и отсега нататък! “.

По този мотив Иванина Иванова, студентка по „ Моден дизайн “ в НХА – ІV курс, бакалавърска стратегия, показа: „ За мен е голяма чест и привилегия да получа тази премия. Тя е отговорност, само че и самопризнание за работата ми дотук, за концепциите, творчеството, труда и постоянството, които поставям във всеки един миг, както в моята работна среда, по този начин и в живота. Благодаря откровено на Академията за мода и на нейния ръководител професор Любомир Стойков! Благодаря за доверието, благодаря за наградата…Няма да ви отчайвам и ще оправдая упованията ви, както в близкото, по този начин и в далечното бъдеще. Благодаря и на фамилията си за безпрекословната поддръжка, която постоянно ми дава, за насърчаването и за това, че постоянно са до мен и с мен във всяко едно отношение! “.

Другата носителка на премията Рая Виктор, студентка по „ Моден дизайн “ в НХА – ІІІ курс, бакалавърска стратегия, пък посочи: „ Изключително съм признателна на Академията за мода, че ме удостоява с тази премия. За мен тя значи няколко неща: отговорност, доверие и знак, че ходя в вярната посока. Това отличие е мощна поддръжка по пътя ми напред като дизайнер! “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР