Вече повече от 10 дни американските медии в страната не

...
Вече повече от 10 дни американските медии в страната не
Коментари Харесай

Костадинов: Не може да превръщат Христо Грозев в национален герой, а редови граждани да бъдат оставени на произвола

„ Вече повече от 10 дни американските медии в страната не стопират да ни занимават с драмата на така наречен проверяващ публицист Христо Грозев, който бил застрашен от съветското правораздаване поради това, че бил разгласен за търсене по отношение на следствие, което е повдигнато от съветската прокуратура към него. Това се трансформира в международен въпрос. Заговори се още веднъж за кървавия кремълски режим, заприказва се за следващ път по какъв начин в действителност „ ето, виждате ли, Русия стартира да съставлява опасност за националната сигурност на България “. Доколко Христо Грозев е проверяващ публицист изобщо няма смисъл да разясня, тъй като стана ясно, че той е всичко друго, само че не и това. Тази персона несъмнено не е проверяващ публицист. Каквото и да е правила и с каквото и да се е занимавала тази персона, няма нищо общо с проверяваща публицистика “. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов в профила си във Facebook.

„ Има един различен въпрос, обвързван с хора, които в действителност са извънредно застрашени от непознати правораздавания и които българската страна предава. Миналата година имаше един доста противен случай на един българин, който беше безусловно похитен в Германия. Беше „ похитен “ от немските правораздавателни служби, тъй като съгласно тях българският жител Иван Тилев е направил нарушаване на федералните закони на Република Германия, като е взел участие в пране на пари, работейки за немска компания, която е изнесла своето произвеждане в България “, описа водачът на „ Възраждане “.

По думите му това изобщо не е казус. Той уточни, че имало още един сходен успореден случай на различен българин, който е екстрадиран в Германия.

„ Искам да ви напомня, че ние от „ Възраждане “ се сблъскахме за първи път с такива случаи преди няколко години, в случай че не се неистина през 2019 година, когато един български жител беше застрашен от похищение в Съединени американски щати. Става въпрос за Желяз Андреев, който работеше за една компания, която тук е направила нещо като прът център. Тази компания беше упрекната от Съединени американски щати, забележете, че е изнасяла оръжие за Сирия. Оказа се, че това изобщо не е по този начин, а пък и даже да е по този начин, в последна сметка работещите тук на по-ниски равнища в администрацията на тази компания няма по какъв начин да имат каквато и да било виновност. По-интересното обаче е друго. За всички тези случаи единствените, които дадохме публичност, бяхме ние от „ Възраждане “. Защото, знаете ли какво се споделяше: „ Ами, те са нарушили законите, тъй че най-добре съответната страна, която ги упреква, да ги съди “. Това, че те са български жители, това, че България може да им окаже протекция, това, че нашата страна е длъжна да ги пази и да ги покровителства в този случай, се отхвърляше, тъй като „ видите ли германците и американците знаят по-добре “, възмущава се Костадинов.

„ Когато обаче руснаците желаят да наложат своето правораздаване, това към този момент се оказва проблем, опасност за националната сигурност и какво ли още не. Лицемерието, в което сме потопени, е голямо. Все отново някой би трябвало да даде публичност, все някой би трябвало да каже „ стига “, тъй като не може по сходен противен метод непрестанно да извращават истината. Не може да трансформират един медиен олигарх, проверяващ публицист в надали не жертва на кремълския режим, светец и български народен воин. А в същото време хора, редови жители, които несъмнено не са имали опцията да бъдат в контакт с най-различни служби, посолства и страни, осъществявайки най-различни поръчки, да бъдат оставени на произвола. Нещо повече, България е тази страна, която ги екстрадира и България е тази, която ги предава като агнета “, уточни Костадинов.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР