Вече почти всяка жена в модерния свят е запозната със

...
Вече почти всяка жена в модерния свят е запозната със
Коментари Харесай

Козметиката на новото време – революция в опаковка за многократна употреба

Вече съвсем всяка жена в модерния свят е осведомена със Светата Троица на хубавата кожа – пептиди, хиалуронова киселина и ниацинамид. Три съставки, които са страхотни и поотделно, а в композиция съставляват същински балсам за кожата. Когато обаче приказваме за всяко от тези субстанции, знаем ли действително какво съставлява то? Едва ли, в случай че не сме магистри по химия или просто почитатели на науката.

Разбира се, няма потребност да изчетем всички учебници по органична химия, с цел да посегнем към пептидите или хиалуроновата киселина, само че не пречи да имаме най-малко базови знания за тях. Затова запретвайте ръкави, взимайте двоен лист и си водете мемоари. Шегуваме се – четете си умерено – ще обясняваме елементарно и запаметяващо се.

Пептиди

Думата се предава от уста на уста от известно време и постоянно я използваме с страхопочитание, без даже да знаем за какво. Пептидите съставляват вериги от аминокиселини, които построяват основата на протеините. Съществуват в натурален тип в телата ни, създавани са и изкуствено – в лаборатории. Ролята им в забавянето на процеса на стареене е от дълго време разпозната и потвърдена, а с цел да разберете защо тъкмо приказваме, когато споделяме „ пептиди “, помислете за колагенови пептиди – с изгоди за кожата, или пък креатинови пептиди – с изгоди за мускулите ни. В природата пептидите се съдържат в артикули като яйца, месо, мляко, риба, ракообразни, пшеница, ленено семе и други растения, по тази причина е добре да не изключваме цели групи храни от менюто си и да одобряваме разнообразна храна – като се изключи че е вкусно, е и потребно.

 L " Oreal

Хиалуронова киселина

Добрата ни стара познайница в грижата за кожата съвсем няма потребност от показване, само че няма да я подминем. Тя съставлява полизахарид – хлъзгаво вещество, създавано от телата ни безусловно естествено. Хиалуронатът се съдържа най-много в ставите, кожата и очите, а ролята му е на лубрикант и омекотяващ сътрудник. В козметичната промишленост хиалуроновата киселина е известна от дълго време и се ползва по всевъзможни способи – орално, подкожно или вложена в кремове и други артикули. Главното позитивно свойство на тази киселина е привличането и задържането на вода, което я прави незаместим асистент за хубостта на кожата ни.

 L " Oreal

Ниацинамид

Едно напълно просто вещество, което набира мощ в козметиката в последните години – това е витамин В3, именуван още ниацинамид. Това е водноразтворим витамин – каквито са всички от тази група, и има заздравителна и изравняваща тена функционалност, когато го използваме в артикули за грижа за кожата. Ниацинамидът е отлично средство за битка със стареенето и има своето почетно място в съставките на кремовете.

А в този момент си представете композиция от тези три субстанции на едно място – няма ли е да е отлично да ги имаме вкупом под формата на артикул, който можем да употребяваме незабавно?

 L " Oreal

Ясно е, че няма да ви оставим единствено с фантазиите, по тази причина продължавайте да четете деликатно. Ще си приказваме за  – новият пробив в регенеративната грижа за кожата, който идва от френската марка Lancôme .

30 години след първичното лансиране на емблематичния Double Performance на Rénergie, и като продължение на, Lancôme извади на бял свят артикул с невероятни благоприятни условия. Той е плод на над 2-годишни старания за създаване и изпитвания на формулата, тестван е над 500 пъти и сигурно може да се твърди, че на пазара има артикул, който регенерира кожата по метод, който изпреварва стареенето.

съдържа мощни съставки (да, звучи факсимиле, само че когато е истина, няма по какъв начин да го кажем по различен начин) – за които до скоро се е считало, че няма по какъв начин да бъдат комбинирани.

Формулата на крема съдържа централизация на хиалуронова киселина, чист ниацинамид и - за първи път в Lancôme - над 300 типа пептиди. Процесът по извличането им звучи елементарен, само че не е - семената се раздробяват на прахуляк или паста, по-късно сместа се хидролизира, с цел да се получат пептиди, и най-после те минават през развой на филтриране, който резервира най-ценните и забавни от тях. Така получавате артикул с голяма мощ, с помощта на изцяло естествени източници на пептиди – такива, които се съдържат в природата.

Хиалуроновата киселина в продукта е добита посредством биотехнологии и обезпечава доста положително попиване и в резултат на това – спомагателни изгоди върху бръчките и неравната повърхнина на кожата. Ниацинамидът успокоява кожата и способства за нейния тонус, борейки се против тъмните петна. Формулата на този крем е лека и с внимателен свършек, с помощта на формулата с ребалансирани олиа, масла и восъци.

 L " Oreal

А най-впечатляващото е, че опаковката е за многократна приложимост и наличието ѝ може да бъде презареждано! Тоест, освен имаме гражданска война в грижата за кожата, само че и в грижата за природата – а второто все по-често ще е фактор при избора на козметика. Кремът  се предлага в нов стъклен буркан за многократна приложимост, направен от 30% рециклирано стъкло, което е 22% по-леко – това дава опция да бъдат спестени 70 тона стъкло годишно. След второто презареждане на бурканчето спестената суровина възлиза на 64% спрямо повторното закупуване на цялостен елементарен буркан.

Така сметките демонстрират, че при потребление на устойчива опаковка се икономисва 77% стъкло, 25% пластмаса, 20% картон, а това, в композиция с превъзходната грижа за кожата и забележимата регенерация, трансформира този артикул в революционен. А ние обичаме революционните артикули, нали?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР