Вече почти няма човек, който да не се е сблъскал

...
Вече почти няма човек, който да не се е сблъскал
Коментари Харесай

80% от българите смятат, че медиите всяват излишна паника около Covid-19

Вече съвсем няма човек, който да не се е сблъскал челно с Covid-19, без значение дали персонално, или покрай боледуването на непосредствен. Въпреки това за по-голямата част от българите – 50,2% – коронавирусът е рисков, само че не се разграничава от  " просто мощен грип ", а една пета от хората го подценяват изцяло. Те са на мнение, че напрежението към него е по-скоро " шумотевица и суматоха ", всявани както от медиите, по този начин и от политиците. Данните са напълно настоящи, предоставени от последното експресно изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено в дните от 12 до 15 ноември.

В средата на полярните отзиви е виждането, което споделят 23,8 на 100 от интервюираните, а точно: " Коронавирусът е смъртоносна заплаха за човечеството и едно от най-страшните неща, което хората са преживявали ". От " Галъп " регистрират растеж в далите отговор по този метод спрямо по-ранни изследвания. Расте страхът за личното здраве, само че може да се каже, че е в умерени граници.

Тезата, към която се сплотяват максимален % българи е, че през лятото см е изгубили четири месеца и не сме се подготвили за плануваната от всички втора вълна Covid-19. Така считат съвсем 80%  от хората в средата на ноември. 

Също близо 80% показват, че медиите внасят непотребна суматоха. За 2/3 от популацията пък суматохата и тревогата се ускоряват от дейностите на администрацията и институциите. Далече сме от по този начин наречените " под паника публични положения ", което е добре, тъй като те със сигурност не оказват помощ при справянето с вируса. 

Доверието в институциите не е трагично накърнено, което може да е даже изненадващо, в случай че антиправителствените митинги не престават към този момент над 130 дни, а здравната система се срути тук-там. 

Българите въпреки всичко считат, че България се оправя по-скоро добре спрямо други страни. Обществото дава заем на доверие на ограниченията, които се ползват. Оценката за политическата работа на кабинета е обичайно неприятна, само че към политиката по повод към коронавирус рецесията е по-толерантна. Доверието на хората е най-силно във връзка с медиците и лечебните заведения. 

Любопитен е финансовият аспект на изследването.  45% от запитаните дават отговор, че приходите им не са наранени от рецесията около Covid-19. Цели 7 на 100 даже се радват на нараснали приходи. Те може да се нарекат същински печеливши, и то от рецесия, която пресира по едно и също време целия свят.  

 
Болничното лекуване на инфектиран с ковид стопира да е наложително по закон

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР