Вече отшумява еуфорията около подписания договор между община Враца и

...
Вече отшумява еуфорията около подписания договор между община Враца и
Коментари Харесай

Врачани питат: Кмете, къде е спортната зала, която ни обеща? Вижте как трябваше да изглежда митичната сграда /снимки/

Вече отшумява еуфорията към подписания контракт сред община Враца и немската компания „ МД Електроник “, който постави основите на построяването на цех за кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи. Преди седмица в тържествена конюнктура и пред цялостна зала кмета на Враца Калин Каменов даде обещание, че в най-скоро време в града ще проработи цех за 22 000 000 лв., в който най-ниската заплата ще бъде от 1 000 лева Нарочно или не, само че никой не изясни на зажаднелите за вложения врачани, че в действителност едвам в този момент започва процедурата по издаване на разрешителни за градеж, като преди този момент и самата община има да прави избрани действия, които общо се чака да лишават най-малко 2 години.

Огромен скандал със градежа на спортната зала във Враца! Срокът изтече, а от месец никой не работи на обекта

По-паметливите поданици на града обаче се сетиха, че на 31 май предходната година, още веднъж в тържествена конюнктура, бе направена първа копка на нова спортна зала в двора на учебно заведение „ Христо Ботев “. Тогава кметът на Враца даде обещание новото оборудване да е готово до 31 ноември, а от 1 декември децата трябваше да стартират да го употребяват. Един месец по-късно от крайния период на мястото, където трябваше да се намира спортната зала, стърчат единствено бетонни колони и железа от арматурата.
Единствено организация BulNews писа още през октомври за неуспеха на градежа на новото украшение и оказалото се празно заричане на Калин Каменов. От общината са превели близо 700 бона с Данък добавена стойност на определената с непосредствено договаряне компания „ Каримпекс 1 “ на Здравко Караиванов. Никой обаче не се е тормозил, че това сдружение има опит в построяването на тръбопроводи и канализиции, само че до момента не е построило нито една постройка. Въпреки това Каменов подписва контракта и зарежда сметката на компанията със 680 000 лв., която е задатък от общата сума от 1 816 549.90 лв.. Закономерно на обекта стартират да се сменят бригади от Бяла Слатина, Самоков, Септемврийци и Петрич, от които на градежа не остава нито една. Оказало се, че всяка една от тях работила известно време, не получавала контрактуваното възнаграждение и си тръгвала.
Междувременно при започване на октомври багерите удрят в неописан в документите тръбопровод и работата по него стопира. Само за 3 дни чиновниците на „ Водоснабдяване и канализация “ местят тръбите и по този начин отстраняват пречката строителството да продължи. Това обаче не се случва. Вместо да притисне строителите на Здравко Караиванов да продължат да извършват контракта си, кметът на Враца изненадващо издава заповед за прекъсване на градежа. Така на този стадий е комплициран кръст на обещанието на Калин Каменов децата да получат нова спортна зала. По всичко наподобява, че обектът ще бъде завършен от новия кмет, който се чака да бъде определен през октомври.
Логично обаче поражда и въпросът, откакто кметът на Враца не е извършил това свое заричане, обещано в тържествена конюнктура, кой подсигурява, че няма да се случи същото и с виртуалния цех, който сякаш щял да отвори 1000 работни места. Гаранция - Франция…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР