Вече от години кашкавалът в търговската мрежа е произведен по

...
Вече от години кашкавалът в търговската мрежа е произведен по
Коментари Харесай

От първо лице! Ето я голямата далавера с кашкавала

Вече от години кашкавалът в комерсиалната мрежа е създаден по две разнообразни технологии. Традиционният български артикул всеобщо се замества от артикул, изработен с вносна суровина.

Въпросната вносна суровина се назовава калиата. „ Този полуфабрикат е на половин цена от суровото мляко, което се изкупува в България. Тази технология е по-близка до произвеждане на твърдо топено сирене “, сподели пред бТВ Милкана Йорданова, притежател на мандра в Смолян.
-->
Разликата е в това, че българският кашкавал се създава от сурово мляко, минава през софтуерна обработка - млечно-кисела ферментация, и най-после се оставя да зрее сред 45 и 60 дни. Другият артикул се внася от Полша, Холандия, Белгия и идва в България в замразено положение, във тип на сиренина. 

„ Тук се размразява и се топи в специфични машини за така наречен изсъхнало парене. Тук става процесът на размразяване с емулгаторни соли, добавка на масло или някаква друга лой. Опакова се и може незабавно да се продава. Какво пречи да се назовава калиата “, изяснява Милкана Йорданова. Според производителите обичайният български артикул, носейки на гърба си други артикули, се обезценява, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР