Вече няма пречки за мач между Кубрат Пулев и Антъни

...
Вече няма пречки за мач между Кубрат Пулев и Антъни
Коментари Харесай

Бой на Кубрат Пулев с Джошуа 99% сигурен

Вече няма спънки за мач сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за международната купа в Международната боксова федерация (IBF). Единственият препъникамък, който можеше да осуети подобен пердах, беше обвързван с другия наложителен кандидат, само че в Световната боксова организация (WBO) - Олександър Усик.
Действащият първенец Джошуа трябваше да избере един от двамата за първата наложителна отбрана на купите си. Но евентуално Усик има други проекти и към този момент съвсем е уредил дуел с Дерек Чисора на 7 март следващата година. Така няма по какъв начин да попадне измежду вероятните противници на британеца за април, за когато са проектите му за идващ мач. Промоутърът на AJ Еди Хърн направи забавно изявление в петък, касаещо бъдещите му проекти. Той съставлява ползите и на Усик и в прав текст сподели, че би желал да провежда мач сред двамата. Но очевидно ще би трябвало да изчака.
" Следващият мач на Антъни ще е през април. Вътрешният ми глас ми споделя, че дуелът му ще е против Пулев. Аз персонално бих желал да е с Усик и бих упорствал да е против него, тъй като съм и негов промоутър. Но ще забележим какво ще стане. Сега би трябвало да изпратим писма до IBF и WBO и от там да ни кажат с чий представител би трябвало да се бие първо Антъни ", съобщи Хърн. А няколко часа по-късно стана ясно, че Усик ще се бие с Чисора през март, като остава да се договорят дребни елементи към мача.

Предстои да се провежда наддаване за изискванията на мача сред Пулев и Джошуа. Българинът разгласи, че се надява да се пребори мачът за международната купа да се организира в България, само че това наподобява доста мъчно постижимо поради многомилионният награден фонд, който би трябвало да обезпечи спечелилият търга боксьор. Най-реален наподобява разновидността този мач да се организира на новия стадион на Тотнъм в Лондон. Бой на Кобрата с Джошуа беше контрактуван през октомври 2017 година, само че той пропадна поради тежка травма на българина по време на подготовката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР