Вече над 1300 училища работят с онлайн платформата за дистанционно

...
Вече над 1300 училища работят с онлайн платформата за дистанционно
Коментари Харесай

Симеон Предов: Шансът да се стигне до нулева учебна година е много малък

Вече над 1300 учебни заведения работят с онлайн платформата за отдалечено образование „ Школо “, заяви един от създателите й – Симеон Предов, в предаването "Тази заран " по bTV.

Регистрираните, които работят с платформата, към този момент са съвсем 1 милион. „ Основното беше да се даде опция на хората да се записват по-бързо “, сподели той. По думите му учителите съумяват да предадат материала на учениците.

„ Има две форми на образование – едното е синхронно, а другото асинхронно. Това, което се прави сега с платформата „ Школо “ е асинхронната форма на образование. Еди преподавател качва образователни материали и ги споделя по-късно с учениците и родителите “, изясни още Симеон Предов.

Доработва се и форма за виртуална класна стая, уточни той. „ Това е предизвикателство, тъй като няма обединен стандарт, с който всички хора да бъдат задоволени “, означи още Предов. Той изясни, че по местата с възпитаници от ромски контингент или други общности, където няма техника, работят посредници.

По думите му шансът да се стигне до нулева образователна година е доста дребен, тъй като всички са доста дейни - и учители, и родители.

В онлайн образованието постоянно има върнат да препишеш, само че би трябвало да знаеш къде да прочетеш, с цел да го направиш, разяснява Предов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР