Вече на Черноморието има един починал турист от COVID-19. Хотелиерите

...
Вече на Черноморието има един починал турист от COVID-19. Хотелиерите
Коментари Харесай

Хотели не искат да стават болници заради COVID-19

Вече на Черноморието има един умрял екскурзиант от COVID-19. Хотелиерите имат терзания за това по какъв начин ще протече летният сезон, само че въпреки всичко имат подготвеност да посрещат туристи. Създаден е специфичен логаритъм, одобрен сред Министерството на здравеопазването и РЗИ в страната, който задължава хотелите да имат стая за изолираност на заболели от COVID-19. Ако има доказан случай в хотел, той няма да бъде затворен, само че би трябвало да даде стая на заболелия екскурзиант.

Председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR, че от сектора не желаят хотелите да се трансформират в лечебни заведения.

" Представете си болен екскурзиант за 28 дни в една стая. Той би трябвало да бъде обслужван, а останалите да са карантинирани за 14 дни. Ние няма по какъв начин да подсигуряваме, че той няма да излезе от стаята си, няма по какъв начин да носим отговорност за него, не сме защита. РЗИ споделиха, че ще карантинират и чиновниците по тяхно убеждение ", уточни той.

Косев счита, че има решение. Той твърди, че доста хотелиери са изявили предпочитание да се трансфорат в напълно карантинни и към тях да се насочват случаи на инфектирани с ковид в курортите.

" Хотелите, които са на по-задни позиции в курортите, желаят да извършват тази функционалност. Този хотел може да има връзка с всички застрахователи. А и това не е неприятен бизнес. Те могат да изискват екскурзиантът да си заплаща или застрахователят да поеме разноските. Друг вид е да се сътвори фонд, който страната или общината да покриват ", изясни хотелиерът.

Той е безапелационен, че в случай че хотелите би трябвало да отделят стаи за заболели това би било пагубно за тях.

" Хората идват да се насладят на времето и морето. Не би трябвало да схващат, че има заболели, тъй като това въздейства душевен. Също по този начин новината ще се разнесе бързо и никой няма да желае да стъпи в хотела ", акцентира още той.

Хора от сектора приканват Министерството на туризма да вземе под внимание казуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР