Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая

...
Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Парите за АМ Хемус са отишли за строеж на хотел

Вече имаме девет привлечени лица към наказателна отговорност по случая с Автомагистрала " Хемус "

Апелирам доста деликатно да видите кои са тези лица, тъй като това не са тези анонимни жители, които гледахме по малките екрани при започване на случая. Това съобщи пред медиите в Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че " имената им са обществено известни " и че са свързани с " доста забавни сдружения ".

" Не мога да разгадавам повече детайлности по следствието. За мен е значимо, че изпълних обещанието си, че кръгът от лица по това произвеждане ще бъдат открити и привлечени към отговорност, и че този кръг ще се разшири – е, разшири се от двама на девет ", уточни министър Демерджиев, представен от .

Той разкри още, че парите, планувани за построяването на Автомагистрала " Хемус ", са отишли на напълно друго място – за построяването на хотел.

Министър Демерджиев прикани основният прокурор, преди да излиза с позиции, да ревизира деликатно ведомството си. Според него прекратяването на досъдебни производства против пияни и дрогирани водачи и да се подписват съглашения с прокуратурата не е предварителна защита против този жанр закононарушения и изиска основният прокурор " да вземе ограничения " това да не продължава.

По тематиката с тестванията за опиати за полицейските чиновници вътрешният министър разясни, че те са задоволително показателни, само че разясни, че ще бъде основана организация да се правят по-бързо кръвните проби.

" Тестовете, които са точни, само че не могат да открият аргументите, заради което съответното вещество се намира в кръвта, ще бъдат тествани посредством кръвни проби. Нашият блян е те да бъдат подготвени в границите на няколко дни ", добави Демерджиев.

Накрая силовият министър увери, че Министерството на вътрешните работи ще става все по-силно, макар опитите на прокуратурата да го отслаби.

Министерство на вътрешните работи усъвършенства активността си и това евентуално тревожи господин Гешев, тъй като в последните години основните прокурори, инициирайки разнообразни законодателни промени, са се постарали да разцепят силата на Министерство на вътрешните работи, което главно е ГДБОП. Но Министерство на вътрешните работи се съживява и все по-силно ще извършва функционалностите си, закани се министър Демерджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР