Вече има случаи на хора, които са болни от грип.

...
Вече има случаи на хора, които са болни от грип.
Коментари Харесай

Ще бъде ли проблем грипът тази година, прогноза на Ангел Кунчев

Вече има случаи на хора, които са заболели от грип. Пикът обаче се чака в края на януари и началото на февруари, сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред bTV.

Сега сме в временен интервал и стартира интензивността на грипа. С десетина дни забавяне се движи вълната. Минаха две-три талази на респираторни инфекции, а последната дори бе на ентероколитни инфекции, сподели той.

Няма причина за забавянето, от време на време се свързва с климатичните промени, различен път с по-малкото контакти сред хората поради студеното време, изясни Кунчев.

Имаме 50-60 случая на ден, само че за момента грипът не съставлява необикновен проблем, безапелационен бе той.

В 90% от случаите грипната зараза е в края на януари, началото на февруари. Очевидно при нас грипа ще набира мощ през декември, с цел да доближи епидемиологични равнища през януари, уточни основният държавен здравен контрольор.

Интересът към грипната ваксина се усилва всяка година. 249 200 души бяха имунизирани до през вчерашния ден. Не е късно да се имунизираме и в този момент, сподели Кунчев.

Обикновено началото на грипа е много интензивно, човек усеща, че е болен. Не може да се опита да продължи да върви на работа или на учебно заведение - температура, главоболие и едвам по-късно болки в гърлото, кашлица и други, разказа той признаците.

Каквото и да се случва с Китай, рано или късно ще пристигна и тук. Наистина сме едно огромно село и със самолетите всичко се разнася за часове. Там има пневмонии, най-много при деца се демонстрират. Няма нов и чужд вирус, което ни успокоява, сподели Кунчев за многото случаи на пневмонии в Китай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР