Вече има регистрирани над 35 трупа на делфини, които са

...
Вече има регистрирани над 35 трупа на делфини, които са
Коментари Харесай

Броят на умряли делфини нараства всеки ден

Вече има регистрирани над 35 натрупа на делфини, които са изхвърлени на брега на Черно море, като броят им продължава да нараства всеки ден, оповестява бТВ.

Това съобщи Атанас Русев от съдружие „ Да запазим Корал ”. По думите му това се случва по цялото Черноморие и зависи от посоката на ветровете и морските течения.

Бумът на изхвърлени трупове през 2015 година е сред 1 и 15 август, когато са регистрирани стотици мъртви делфини, изяснява Русев. Тогава стартира следствие, в което вземат участие и специалисти от Румъния.

Изводите са, че гибелта на делфините е в резултат на профилиран бракониерски лов на риба, който се развива вътре в морето. Той се случва на крайбрежията на България, Румъния и Украйна. Той е високотехнологичен и носи огромни облаги.

Риболовът се извършва от профилирани морски съдове и със стотици километри дънни мрежи за калкан, които се слагат на 50 до 70 м дълбочина и в тях влизат делфините. Когато се оплетат и не съумеят да излязат до пет минути, те се удавят.

Бракониерите доста добре знаят, че в нашето море няма никакъв надзор и това е един елементарен метод за облага, споделя още той.

По думите му най-притеснителното обаче е, че най-много 5% от мъртвите делфини стигат до брега, а вътре в морето те са хиляди.

От сдружението предвиждат, че сред пет и 10 години един от трите типа делфини в Черно море ще изчезне изцяло.

„ В момента морето е един запас за плячкосване пред очите на всички институции ”, твърди още Русев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР