Вече е ясно името на първата партия, с която новият

...
Вече е ясно името на първата партия, с която новият
Коментари Харесай

Коалиционно споразумение: Партия ВОЛТ съвместно на избори с Петков и Василев

Вече е ясно името на първата партия, с която новият политически план " Продължаваме промяната " ще се яви на предварителния избор на 14 ноември. Кирил Петков и Асен Василев подписват през днешния ден съдружно съглашение с партия " ВОЛТ ". Това заяви за Българска национална телевизия Настимир Ананиев - създател на " ВОЛТ ". Новината бе доказана и от пресофиса на Петков и Василев.

Бъдещата коалиция ще носи името на плана на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ".

" Самото име е доста положително, тъй като продължава това, поради което започнаха митингите ", съобщи Настимир Ананиев, създател на " ВОЛТ ".

От " ВОЛТ " не са поставяли никакви условия, удовлетворени са от поръчката на Петков и Василев, че се търсят честни хора.

" Хората, които желаят да работят за България. Мисля, че ние във " ВОЛТ " имаме доста такива хора, които могат да се включат и да оказват помощ за този план и се веселя, че можем да работим с хора които са близки до профила, който е и наш профил ", добави Настимир Ананиев.

Ананиев акцентира, че са съгласни и с другото значимо изискване сложено от Петков и Василев, а точно да не се желаят пари и места в листите. Доволни са, че ще се търси транспарантно финансиране на бъдещата коалиция.

Българска национална телевизия: Ще желаете ли въпреки всичко места в листите?

Настимир Ананиев: Разбрахме се, че предлагаме хора, ревизира се дали дават отговор на изискванията, за които сме се договорили и по-късно съдружен съвет ще вземе решение кой къде ще взе участие.

Настимир Ананиев отхвърли да каже с кои и с какъв брой партии още се водят договаряния за присъединяване в бъдещата коалиция, само че от " ВОЛТ " са сложили единствено изискването Движение за права и свободи и ГЕРБ да не са измежду тях. Получили единодушието на Петков и Василев.

Ананиев дефинира като спекулации изказванията, че самият той е взел участие в няколко партии и сподели, че с изключение на в актуалната си партия е бил единствено в " Движение България на жителите ".

По-късно Мая Манолова разяснява пред медиите, че " Изправи се БГ! Ние идваме! " най-вероятно ще се яви в същия си формат на 14 ноември и още веднъж повтори, че приканват за обединяване на всички обединения на смяната.

" Нашата протегната ръка е към " Демократична България " и групировката на Асен и Кирил ", означи Мая Манолова.

По думите ѝ на всеки жител трябвало да бъде ясно, че гласувайки за всяка за една от тези обединения, гласоподават за последваща управническа коалиция, която ще стъпи върху
платформата на смяната.

" Разбира се допустима е и коалиция преди изборите, само че защото диалози не са водени, а времето лети, това, което е реалистично, е трите обединения да сключим съглашение по тази причина че ще формираме болшинство на почтените в 47-мия парламент ", сподели още Мая Манолова.

Така, съгласно Манолова, хората щели да бъдат спокойни, че " неприятният сън на 46-ия парламент, който не съумя да образува държавно управление, няма да се повтори и в идващия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР