Вече е топло и всички обичаме да прекарваме максимално много

...
Вече е топло и всички обичаме да прекарваме максимално много
Коментари Харесай

Правите голяма грешка, ако изхвърляте утайката от кафето

Вече е топло и всички обичаме да прекарваме оптимално доста време на открито и да се любуваме на слънцето. Ако прекарвате доста време в градината си, евентуално ще желаете тя да наподобява красива. Биха ли могли растенията във вашата градина да се възползват от малко в допълнение поддържане? Ако е по този начин, то трикът, който сме ви подготвили е тъкмо за вас.

Утайка от кафе

Чашата кафе може да бъде същински избавител заран или следобяд, когато просто се нуждаете от тази спомагателна помощ, с цел да преминете денем. Но това, което остава, откакто сте приготвили кафето си, също има отлично приложение: може да подхрани за нула време вашата градина. Разбира се, можете да добавите утайката от кафето към вашата купчина компост, само че също по този начин можете да я употребявате непосредствено в градината. Утайката съдържа доста субстанции, които имат потребно деяние - азот, фосфор, калий, магнезий и мед.
 Всеки би трябвало да знае този трик за по-приятно пътешестване с кола през лятото Всеки би трябвало да знае този трик за по-приятно пътешестване с кола през лятото
Въпреки че не всеки може да се наслаждения на този разкош, в днешно време множеството коли са оборудвани с климатик. Това е комфортно, тъй като...

Растения

Дори малко количество наслойка от кафе може да направи чудеса за растенията и културите във вашата градина. Растения като хортензии и рододендрони обичат такива площи, тъй като са малко киселинни. Можете също по този начин да употребявате утайката към вашата зеленчукова градина. Морковите, тиквите и доматите се въздействат изключително добре от такова поддържане.

Начин на потребление

Когато за първи път засадите растение в градината си, можете да смесите малко наслойка от кафе с почвата. Уверете се, че не употребявате наслойка, която не е преседяла дълго. Причината за това е, че мухлясва много бързо, по тази причина използвайте до момента в който е прясна. Можете да ги съхранявате най-много няколко дни в запечатан съд.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР