Вече е почти ясно как ще изглежда първият в България

...
Вече е почти ясно как ще изглежда първият в България
Коментари Харесай

Очаква се скоро да заработи първият мобилен пункт за кръводаряване във Варненска област

Вече е съвсем ясно по какъв начин ще наподобява първият в България напълно оборудван мобилен пункт за кръводаряване " Аз Вярвам и Помагам " в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, заяви за Радио Варна д-р Жанина Йорданова, шеф на Районния център по трансфузионна хематология във Варна.

Обсъдено е със експертите по какъв начин ще бъде оборудван центърът. Екипите на мобилните кръводарявания ще се състоят най-много от трима души. Определени са към този момент и работните места. Максимално изпитание ще бъде направено да бъдат обезпечени две специфични кревати за кръводаряване. Ще има и опция за бързо реагиране и обслужване, този мобилен пункт е неповторим за България, добави доктор Йорданова.

В момента тече пролетна кръводарителска акция във Варна, сподели още доктор Йорданова. Тя ще продължи до края на месец май.

Недостиг на АБ позитивна кръвна група имаме сега, заяви още шефът на Кръвния център във Варна.

Между 1 100 и 1 200 души подаряват месечно кръв във Варна през последните няколко месеца. " Това е доста добра численост ", регистрира Йорданова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР