Вече е факт монтирането на разделителни колчета по пътя Русе-Бяла.

...
Вече е факт монтирането на разделителни колчета по пътя Русе-Бяла.
Коментари Харесай

От днес: колчета и на пътя - гробница между Русе и Бяла

Вече е реалност монтирането на разграничителни колчета по пътя Русе-Бяла. Отсечката от десетилетия е едно от най-опасните пътни трасета в България, на челни позиции по брой произшествия и жертви. Постепенното слагане на пластмасовите уреди тече втори ден.

Неотдавна Клуб Z сподели идентични колчета, които бяха инсталирани и на друга сходна смъртоносна права - Кресненското дефиле. При зародилата по-късно неспособност да се изпреварва в насрещното жертвите там бяха сведени до нула.

Очаква се простичкото решение да намали травматизма и да спре нарушителите на разпоредбите и по това трасе - рисково и свръхнатоварено поради трафика към Дунав-мост 1.

„ От Русе до Бяла тези колчета ще бъдат сложени в четири участъка – тези, които имат втора лента за изпреварване в посока нанагорнище ”, съобщи Стамен Савов, шеф на Областното пътно ръководство в Русе пред Нова тв.

Анализите посочили, че в тези сектори най-вече водачите си разрешавали да нарушават непрекъснатата линия и да изпреварват. Имало даже и тройни изпреварвания.

„ Пътните произшествия са с тежки последици, тъй като нормално става въпрос за челни удари ”, изясни Савов.

Планира се колчетата да бъдат сложени напълно до края на октомври. Докато това се прави, ще има краткотрайна организация на придвижване.

Ремонтът ще коства към 50 000 лв., изясни Савов. В цената, с изключение на колчетата, е включено и възобновяване на маркировката.

От Агенция „ Пътна инфраструктура ” оповестиха още, че през днешния ден стартира и монтирането на колчета на още 10 прави от Бяла до Велико Търново, както и в Прохода на републиката от страната на Област Велико Търново.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР