Вече два века замъкът Балморал в Шотландия и прилежащите му

...
Вече два века замъкът Балморал в Шотландия и прилежащите му
Коментари Харесай

Вековното право, което губи кралското семейство

Вече два века замъкът Балморал в Шотландия и прилежащите му земи са обичано място за превозване на лятото за английското кралско семейство. Ето че част от заниманията му там обаче няма да останат същите.
 Крал Чарлз дойде в Балморал за първото си лято като монарх там
Чарлз направи това, което се очакваше

Кралят дойде в Шотландия

Семейството скоро няма да може да излиза на лов на територията на близкото имение Абъргелди - право, от което се възползва към този момент 175 години. А повода е, че актуалният притежател на Абъргелди Алистър Стори има намерение да употребява парцела си по различен метод.

Стори възнамерява да се възползва оптимално от своите близо 12 хиляди акра земя, като построи места за настаняване, както и ловни хижи, написа Daily Telegraph. Изданието удостоверява, че спортните права, които включват и лов на територията на Абъргелди, още веднъж са в ръцете на действителния притежател на земите.

Алистър Стори е 70-годишен магнат с сполучлив кетъринг бизнес. Той закупува Абъргелди през 2021 година за 23 милиона английски паунда от предходните му притежатели семейство Гордън. Родът Гордън пък е собственик на мястото още от 1482 година
 Чарлз със синовете си в Балморал

Чарлз със синовете си в Балморал

Абъргелди се намира източно от земите на - палат с прилежаща земя, който принц Албърт купува за брачната половинка си кралица Виктория през 1852 година Голяма част от детството на починалата Елизабет Втора минава точно в Балморал.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР