Вече близо пет часа парламентът обсъжда на второ четене промените

...
Вече близо пет часа парламентът обсъжда на второ четене промените
Коментари Харесай

Вече 5 часа депутатите обсъждат окончателното закриване на спецправосъдието

Вече близо пет часа Народното събрание разисква на второ четене измененията в Закона за правосъдната власт. Измененията плануват закриване на профилираните съд и прокуратура, против което се опълчват главно някогашните ръководещи от ГЕРБ-СДС. Депутатите даже удължиха съвещанието си, с цел да могат да одобряват напълно измененията. 

Любен Дилов-син (ГЕРБ-СДС) обвърза дебата по закриването на спецправосъдието с потъването на " Титаник ". Той означи, че дебатът се случва на знаменателна дата - през днешния ден се навършват 110 години от потъването на " Титаник ". Вие пренареждате мебелите на " Титаник " като мярка против неговото поглъщане, разяснява Дилов. Той уточни, че в случай че се прави правосъдна промяна, тя би трябвало да стартира от промени в Конституцията.

Надявам се, че в тази група на лаиците, водена от вас, ще бъдем последните, които ще вземем думата в този спор, репликира го проф. Георги Михайлов ( " Българска социалистическа партия за България " ). Политическите изявления не могат да защитят неналичието на успеваемост на спецправосъдието, разяснява той.

Атанас Славов ( " Демократична България " ) сподели, че през днешния ден в действителност е знаменателна дата. Той означи, че е минала тъкмо една година от откриването на 45-ото Народно заседание, още в първия ден на което от " Демократична България " (ДБ) са внесли план за промени в Конституцията и в Закона за правосъдната власт. Точно една година, в която българското общество чака да закрием профилираното правораздаване и през днешния ден това ще се случи, добави той.

В отговор Любен Дилов го поправя, че от Демократична България не са внесли плана за промени в Конституцията, тъй като са нямали нужния брой подписи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР