Вече близо година целият свят, в т.ч. и България, се

...
Вече близо година целият свят, в т.ч. и България, се
Коментари Харесай

БЧК апелира за отговорно спазване на противоепидемичните мерки


Вече близо година целият свят, в това число и България, се намират в изцяло нова и извънредно тежка спешна обстановка, подбудена от пандемията от COVID-19. За страдание, динамичната конюнктура и новата разновидност на вируса, принудиха множеството страни в Европа да вкарат оптимално строги ограничения и ограничавания, както и да вземат някои непопулярни решения, имащи директно отношение към другите общности. Макар и доста по-либерални, въведените противоепидемични ограничения у нас са напълно ориентирани към запазване живота и здравето на всеки български жител. И макар че същинското предизвикателство се оказа самостоятелната отговорност на всеки от нас, ограничения те потвърдиха, че са работещи.

Като най-голямата филантропична организация у нас, която подкрепя държавните институции в битката им против ковид, и която всекидневно се сблъсква с последствията от налаганите ограничавания, Българският Червен кръст ясно осъзнава компликацията на обстановката, в която всички ние сме сложени. Вече 11 месеца посредством своите доброволци и регионални структури ние не стопираме да подкрепяме освен лечебните заведения в цялата страна и медиците, работещи на първа линия, само че и хилядите българи, наранени по един или различен метод от пандемията и нейните неизбежни стопански и обществени последствия.

Твърдо сме уверени, че човешкият живот е скъп, и че мощната стопанска система се движи от здрави хора. Промяната в държанието води до смяна и на моментната картина. Тя може да продължи да се усъвършенства или да обезсмисли всички положени досега старания и да ни върне към заболеваемостта от месеците ноември и декември. Ето за какво призоваваме всички към отговорно съблюдаване на наложените противоепидемични ограничения. Нека не обезсмисляме жертвата на медиците, които починаха, изпълнявайки своя дълг към обществото. Нека помним и с болежка в сърцата почетем паметта на хората, които напуснаха този свят, изумени от COVID-19. Нека почитаме денонощните старания на лекарите, медицинските сестри, лаборантите, фелдшерите и санитарите, които към този момент близо година рискуват живота си, водейки борба за нашия. Защото няма по-висша полезност от човешкия живот и тъй като единствено по този начин ще можем да прегърнем своите близки и да се върнем към нормалността.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР