Вече 40 градуса не се виждат на хоризонта. До събота,

...
Вече 40 градуса не се виждат на хоризонта. До събота,
Коментари Харесай

Климатологът Рачев обясни какви смущения ще донесе антициклонът "Катя" идните дни и ще има ли жега и през септември

Вече 40 градуса не се виждат на хоризонта. До събота, в това число понеделник ще е топло време. Това съобщи климатологът доцент Георги Рачев в ефира на Българска национална телевизия. „ 40 градуса ще има в Сандански, само че идващите дни ще е с градус, два по-студено, в сравнение с бе до момента “, посочи експертът.

„ Тази седмица ще бъде много друга от тази, която мина. Досега беше все едно сме в Близкия изток – слънце, слънце и нищо друго. За тези по морето през нощта температурите не паднаха под 20 градуса – както споделям тежка карибска нощ “, уточни той.

„ Днес към този момент ще забележим облачета. За това е съвременна " Катя ". Това е един антициклон, който заема централната част на Европа. Тя ще оближе северните елементи на България. В четвъртък, петък и събота – жегата отново ще се върне “, предвижда климатологът.

„ В северната половина на Европа лятото е обикновено. А температурите в България са 6-7 градуса над естественото за сезона към този момент. От първи август сме 100% в лято. Септември се обрисува също да е топъл “, счита още той.

Септември е един от месеците с минимум превалявания. Един на 4-5 години е мокър. През останалото време е приказен. Слънчев, денят е еднакъв на нощта. Засега се чака един по-сух и малко по-топъл от естественото септември “, сподели още експертът.



Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР