Вече 22 години името на Галена Великова се асоциира с

...
Вече 22 години името на Галена Великова се асоциира с
Коментари Харесай

Галена Великова: Решението да се забавя с децата беше осъзнато и осмислено

Вече 22 години името на Галена Великова се асоциира с танц, първенец, професионализъм и интернационално самопризнание. Републиканска шампионка на България по спортни танци цели 5 следващи пъти печели и шампионата на Гърция, а след това жъне триумфи в целия свят и като състезател, и като хореограф и треньор на стотици първенци. 

Тя е и интернационално приет арбитър, както и квалифициран правист и лекар по танцова терапия. Усмихнатата шампионка е горделив притежател на верига танцови учебни заведения в Гърция и от 25 години е омъжена за гръцкия предприемач Константинос Хайнас. Всяка седмица тя пътува от Гърция до България поради шоуто " Денсинг старс “, където е арбитър.

Преди години ориста срещнала надарената заралийка с огромната й обич в Гърция. Галена преподавала спортни танци, а Константинос желал да открие танцово учебно заведение. Чувствата им пламнали постепенно, само че горят до през днешния ден. Свързва ги и общ бизнес - въртят 10 танцови школи, които се славят с доста положително име.

Преди да се впусне в това начинание, Константинос имал промоутърска компания в Лондон и провел концерти на звезди от ранга на " Ролинг Стоунс “, Мадона и Шер. Печелил доста добре, само че не бил благополучен. Милионерът бил женен, само че със брачната половинка си не се разбирал. Галена му сложила категорично изискване – с цел да имат връзки, да се разведе с жена си. Така връзката им почнала на чисто.

Галена и мъжът й не бързали да станат родители, с цел да може тя да направи кариера. " Решението да се забавя с децата беше осъзнато и осмислено. Аз съм арбитър по спортни танци, упражнявам първенци от разнообразни страни и дълги години пътувах непрекъснато. Не желаех поради работата ми да липсвам от у дома, различен да възпитава децата ми и да ги приспива вечер “, изяснява майката на 10-годишната Кейси и 9-годишната Зои.

Според нея всеки може да танцува, даже и най-голямото " дърво ", тъй като ритъмът е в индивида, различен е въпросът кой какъв брой се отпуска и си разрешава да го направи.

Разказва, че за първи път стъпва в залата за спортни танци на 8 години. " Запали ме блясъкът на роклите  бяха толкоз вълшебни, а когато започнах да получавам купи и медали, любовта към танците пламна още повече и не ме е напуснала и до през днешния ден ", споделя чаровната дама.

Благодарение на танците, Галена Великова се научава да си слага цели и да ги реализира с доста усилена и дисциплинирана работа. Затова отвън сцената е доста сериозна и консервативна. " Забелязвам, че и огромната ми щерка е същата. Предсказуема съм – да вземем за пример, постоянно сядам на един и същи стол " – признава съдията по спортни танци.

Въпреки че през годините Галена Великова придобива огромна известност в шоубизнеса и театъра, тя в действителност е правист по обучение. Възнамерявала да прави кариера като прокурор или юрист, само че ориста решила друго. Тя има и академична купа като лекар по танцова терапия, която към този момент 15 години й оказва помощ на пациенти с меланхолия посредством новаторски авторски модел, който дава резултати дори и при пациенти с заболяването на Паркинсон. " Моите цели постоянно са били да спечелвам награди, медали и да имам предопределение, само че постоянно още от дребна виждах, че в танците има и лечебна мощ ", споделя Галена Великова.

За да приготви докторат за танцовата терапия, тя почнала да работи с 60 индивида, които били заболели от тежка форма на меланхолия. Методът се базира на това, че с танцуването човек освобождава своите отрицателни страсти - избрани усеща, които другояче е привикнал да потиска вътре в себе си. " Да затваряме страстите си под капак е извънредно нездравословно и води до доста болести. При всички хора, които участваха в моята танцова терапия, се наблюдаваше значинелно усъвършенстване на положението, освен това още след 3-ата или 4-ата процедура ", разяснява още Великова за това по какъв начин оказва помощ с танци.

Съдията от " Денсинг старс " се постарала и да окаже помощ и на заболели от Паркинсон. Известно е, че това заболяване не се лекува изцяло. Но въпреки всичко може да се помогне на страдащите да подобрят доста качеството на своя живот. " Щастлива съм, че танцовата терапия и при тях подейства доста добре. Имах опция да пътувам до Съединени американски щати за присъединяване в предаване във формата на " Денсинг старс ". С удивление видях какъв брой доста хора, които имат сполучливи кариери в разнообразни сфери на живота, са депресирани и стартират деня си с хапчета. Това, за жалост, е бичът на нашия век. Вярвам, че танцуването може да помогне на всеки да се усеща по-добре в личната си кожа и да живее пълноценно ", споделя постоянно усмихнатата дама.

В края на предходната година съдийката от " Денсинг старс " се кандидатира за регионален консултант в регион Атика и застана паралелно с едно от емблематичните публични лица на Гърция – някогашният заместител министър на гражданска отбрана Никос Хардаляс, който завоюва с огромно болшинство още от първи тур. Великова желае най-хубавото за дъщерите си и поради това взема решение да се опитва в политиката. " Децата ми вървят на българско учебно заведение, у дома приказваме на български. Аз подкрепям и трите български учебни заведения в Атина " – признава Галена, която не желае да скъса връзката си с родината.

Красавицата признава, че децата изцяло са трансформирали живота й.  " Съжалявам, че ми лиши толкоз дълго време, до момента в който стана майка ", съобщи преди години съдийката пред гръцка медия. Повече от 15 години Галена и брачният партньор й отлагаха основаването на поколение поради кариерата. Според слуховете републиканската шампионка е претърпяла към 10 несполучливи инвитро опита, преди да забременее сполучливо.

" Аз съм доста щастливо омъжена и в действителност смятам себе си за извънредно огромен късметлия, тъй като считам, че персоналният живот е въпрос на шанс, а не на избор. След толкоз години желая да благодаря на Вселената, че ме срещна с този мъж, с който споделям живота си доста щастливо ", описа в едно от интервютата си Галена Великова.

Вместо да я затвори в кухнята, Константинос й подава ръка, с цел да върви нашето момиче още по-нагоре. И търпи покорно жертвите, които прави в името на кариерата. Затова и до през днешния ден Великова споделя, че половинката й е нейната най-силна поддръжка. Любовта им не е от пръв взор - развива се във времето. Запознават се по време на съревнование. Костас взема решение да се захване с бизнес, обвързван с танци, а в центъра тогава е бъдещата му жена. Влюбва се в нея в мига, в който я вижда, макар че е фамилен. И то освен поради професионализма, а най-много поради усмивката, смеха, лекотата на другарство. Галена пък открива у него бърз и изострен разум, прави оценка високо и грижовността му. Общ бизнес почват две години след запознанството си, тогава подвигат и женитба. До това време Галена към този момент идеално владее гръцки.

Двамата от години имат лична яхта и даже частен аероплан, с който доста обичат да пътуват. Галена сподели свои фотоси от самия аероплан, на който обичаният й мъж я образова на тайните на летателния уред.

" Не съм изключително рискова персона, само че обичам новите неща. Впускам се в тях през глава “, смее се Галена Великова, която не стопира да се развива и непрекъснато пътува. Тя тренира първенци от доста страни и е непрекъснато по летищата, само че това не й тежи, а я прави щастлива тъй като прави това, което постоянно е желала – занимава се с танци, написа ХотАрена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР