Вече 21 дни продължава антиправителственият протест срещу третия кабинет на

...
Вече 21 дни продължава антиправителственият протест срещу третия кабинет на
Коментари Харесай

В ден 21-и простестиращите опъват палатков лагер пред МС

Вече 21 дни продължава антиправителственият митинг против третия кабинет на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. За през днешния ден уредниците оповестиха, че ще обтегнат палатков лагер в Триъгълника на властта, който ще остане там, до момента в който не реализиран настояванията си, заяви bTV.

" Всеки път, когато нямат мотив се употребява офанзива против личността на човек. Правят се безумни заключения и внушения. Искам да напомня, че Иванчева (б.р. Десислава Иванчева подсъдимата някогашна кметица на столичния регион " Младост " ) към момента няма влезнала в действие присъда - невиновна. Да, знам, че правото не е мощна страна на Министерски съвет, само че няма какво да създадем ", по този начин един от уредниците адв. Николай Хаджигенов разяснява изявлението на обществения министър Деница Сачева, че той е аватар на провалени политици, укриващи се от правораздаването.

Има поръчка днешното неодобрение да е едно от най-многолюдните, тъй като е оповестено като народен митинг-протест.

Още от обяд в столицата бяха блокирани 10 кръстовища, които съществено затрудниха трафика.

Към 19 ч. митинг имаше и пред Съдебната палата в София. Той е проведен от " Правосъдие за всеки ". Предварителната информация е, че двете демонстрации ще се слеят на пл. " Независимост ".

Демонстрации има на доста места в страната в 21-ия ден на неодобрение против държавното управление. Протестиращите в Стара Загора са се организирали в автошествие. Около 150 автомобила са се отправили към Казанлък. В тях има цели фамилии с деца.

В момента платното на пътя в посока към Казанлък е блокирано, само че в противоположна посока лентата е свободна.

Протестиращите във Варна са се отправили на шествие по улиците на града. Малко по-рано денем над 30 стачкуващи блокираха Аспаруховия мост в посока към Бургас.

Образуваха се големи тапи и се стигна се до пререкания сред протестиращи и изнервени водачи, само че нямаше съществени борби. Към 19:00 ч. хората се насочиха към общината във Варна, където се организира обичайно митингът.

Протест се организира и в Бургас , където се също има шествие по основните улици и се чака да блокират основни кръстовища. Спонтанно стачкуващите потеглиха към жп гарата на града и застанаха основен пътен възел. Те са безапелационни, че не желаят да тормозят своите съграждани, само че желаят оставката на държавното управление за общо положително. Не е разгласен краен час на митинга, към този момент няма напрежение и полицията следва шествието.

В Пловдив протестиращите са се събрали на площад " Съединение ". Гражданските организации, които стоят зад проявата, оповестиха, че това е третата най-мащабна проява след началото на недоволството. Към тях се причисляват и хора от други прилежащи градове.

В 20:00 ч. по проект те ще тръгнат на шествие и ще блокират два основни булеварда в града - " Цар Борис Трети " и " Шести септември ". Освен оставката на държавното управление и основния прокурор, недоволните желаят " наложително електронно гласоподаване " и се оповестиха срещу въвеждането на еврото у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР