Вдовицата на загиналия с МиГ-29 в Черно море пилот Валентин

...
Вдовицата на загиналия с МиГ-29 в Черно море пилот Валентин
Коментари Харесай

Вдовицата на загиналия пилот Терзиев: Има и друго, по-отговорно лице, което не е привлечено в хода на производството

Вдовицата на починалия с МиГ-29 в Черно море водач Валентин Терзиев - Димитрина, разяснява с пост в обществените мрежи повдигнатото през вчерашния ден от Военната прокуратура - София обвинение на полковник Методи Орлов за причиняване на гибел по несъобразителност и тежки нездравословни последствия за Министерството на защитата на стойност девет млн. лв. по време на тактически учения. Има и друго, по-отговорно лице в контролния пункт, което обаче въобще не е привлечено в хода на производството, разяснява Димитрина Попова. " Ще притегли ли прокуратурата верните и всички виновни лица, с точните обстоятелства и условия, или ще изпрати случая в битието ", пита тя, предава Българска телеграфна агенция.



Разследването стартира на 9 юни м.г.,

откакто по време на тактическо обучение с бойни стрелби аероплан МиГ-29 падна в акваторията на Черно море против Шабла. При случая почина водачът Валентин Терзиев. 

" Ама несъмнено министър Стоянов (бел. ред. - служебният министър на защитата Димитър Стоянов), че полк. Орлов ще бъде оневинен ,

откакто е единствения притеглен обвинен, а въобще не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача " - по този начин Димитрина Попова разяснява изявление на министъра от тази заран, в което той декларира, че познава полк. Орлов като виновен човек и мисли, че крайната оценка ще бъде на съда, а не на прокуратурата. Той показва вяра решението да е оправдателно и показва, че последното решение дали да се нападна целта е на водача. Според Попова има експлицитна заповед на ръководителя на Военновъздушните сили, одобрена от Министерството на защитата, в която е несъмнено лицето за началник на стрелбите и това не е полк. Орлов.

Димитрина Попова показва, че от десетия ден след случая знае ,

че Методи Орлов ще поеме цялата виновност. Има още доста обстоятелства за изясняване, с изключение на прекомерно закъснялата експертиза на черната кутия, разяснява тя. И пита " имал ли е право на допуск до този полет полк. Терзиев и изобщо обект ли е на следствие, тъй като това дефинира друга причина за случая, като съществена и дава друго измерение на закононарушението ". 

На 9 юни м.г., при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на България аероплан МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е липсващ от радарите в 00:45 ч.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР