Вдовицата на подп. Валентин Терзиев, който загина с МиГ-29 в

...
Вдовицата на подп. Валентин Терзиев, който загина с МиГ-29 в
Коментари Харесай

Вдовицата на подп. Терзиев: Целият команден състав на ВВС се храни от неговата смърт

Вдовицата на подп. Валентин Терзиев, който почина с МиГ-29 в Черно море на 9 юни 2021 година жигосах нощния полет със пукотевица по движеща се цел, сбъднат в дребните часове във вторник, разгласен от командването на Военновъздушните сили в памет на починалия орел.

Димитрина Попова написа във фейсбук профила си във връзка решението на ген. Николай Русев, пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево " подп. Терзиев да бъде почетен с нощна задача в границите на националното обучение край Шабла, че това е, меко казано, " малко странна респект " за Терзо "...

Ето какво разяснява още опечалената Попова:

" След два дни е една година... Правя некролозите за този тежък помен, в този момент в 22,30 ч. намирам време и несъзнателно попадам на това...

И единственото, което си мисля, е, че записите от тези полети ведно със записите от КП са по този начин нужното съпоставяне на следствието за протичането на такава пукотевица - методика, височина, скорост, време. И нальотът на изпълнителите надали е повече от предходната година, с цел да е съществена причина за случая

Респект към водачите! Но и лек позор за прикриване на истината. Малко странна респект " за Терзо "...

И иронично кикотене за управлението на Военновъздушни сили и Министерството на защитата - това осъществяване не може да заличи и оневини миналогодишното. Нито един осъден!

ТЕРЗО, ТЕРЗО..., нека си преклонен, че целия състав на Военновъздушни сили - команден, летателен, механически, логистичен, спомагателен и така нататък се изхранва върху твоят лишен живот. Някой ми сподели да се преценявам, въпреки всичко там в 28000 работят 600 индивида ".



Днес в Тюленово се откри плоча, отдадена на починалия край Шабла боен водач. Инициативата е на сътрудници и другари.

Мемориалът е направен с помощта и на локални майстори със средства, събрани от сътрудници и другари на на трагично починалия водач.



На церемонията по откриването на паметната плоча на площада в село Тюленово участваха и представители на командванията на Военноморски сили и Военновъздушни сили на България. Там е и фамилията на Терзо.

" Орлите не умират, те отлитат "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР