Вдните от 30 юни до 2 юли 2023 година, включително

...
Вдните от 30 юни до 2 юли 2023 година, включително
Коментари Харесай

Поредни отличия за читалището в село Асеновци

Вдните от 30 юни до 2 юли 2023 година, в това число в село Обединение, община Полски Тръмбеш се организира ХVІІІ Национален фолклорен събор - надпяване „ Авлига пее “.



Той е отдаден на именитата национална певица Мита Стойчева. В продължение на три дни фолклорни групи и самостоятелни реализатори се състезаваха в песенния български фолклор, като едната ария наложително е на Мита Стойчева.



Компетентно жури с ръководител професор Тодор Киров имаше сложната задача да излъчиинагради най-хубавите участници.

Женска фолклорна група/ЖФГ/„ Осъмски ритми “при НЧ „ Съзнание 1894 “ - село Асеновци, Симона Стефанова и Тея Михайлова с началник Петранка Стефанова, се явиха на 1 юли 2023 година.

С красивото си тригласно пеене на песните на Мита Стойчева, ЖФГ „ Осъмски ритми “ беше наградена преди всичко и златен орден, както и специфична премия на името на Мита Стойчева с парична сума от 200 лева Симона Стефанова завоюва също първо място и златен орден, а Тея Михайлова завоюва второ място и сребърен орден.



" Отново показахме високо равнище, чудесно и качествено пеене, за което бяхме почтено възнаградени!

Благодарим на националния оркестър за професионалния акомпанимент и красивите обработки на Красимир Калинков!

Благодарим на журито за достойното оценяване и на уредниците, които за следващ път организират този прелестен фолклорен събор! ".



Петранка Стефанова – секретар на НЧ „ Съзнание 1894 “ - с. Асеновци
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР