Вдъхновени истории Майките или бащите - кой се грижи за

...
Вдъхновени истории Майките или бащите - кой се грижи за
Коментари Харесай

Майките или бащите - кой се грижи за децата в България

Вдъхновени истории Майките или бащите - кой се грижи за децата в България На този - и други забавни въпроси дават отговор от " Академия за родители "  Сабина Иванова 22 ноември 2019, 07:47  Майките или бащите - кой се грижи за децата в България
Майките или бащите - кой се грижи за децата в България
 Примата, лебедът, недостижимата: Мая Плисецкая
Примата, лебедът, недостижимата: Мая Плисецкая
 Там, където парите умират. За да се трансфорат в домати
Там, където парите умират. За да се трансфорат в домати
 От махалата на Алтимир до правото: пътят на Беатриса
От махалата на Алтимир до правото: пътят на Беатриса
 Бабите-първокласнички, които смаяха света
Бабите-първокласнички, които смаяха света
 Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове
Когато октоподите сънуват: игра на тайнствени цветове
 Как всички деца да имат опция да усвояват по-добре материала в учебно заведение
Как всички деца да имат опция да усвояват по-добре материала в учебно заведение

" Прозренията на Раковски " - историята на един бунтовник

а бъдеш родител може да бъде колкото вълнуващо, толкоз и ужасно преживяване. Защо?

Защото да имаш дете наподобява като натурален ход в живота, само че в това време, когато това се случи, родителите няма по какъв начин да бъдат готови за всички изненади, които идват с новия живот.

В морето от информация, която през днешния ден в действителност е на всички места, е мъчно да се отсее кои препоръки и експерти в действителност заслужават доверие. С тези предизвкателства се сблъсква и Мариела - един от моторите на "Академия за родители ".
 Ралица Жечева
" След като става родител, тя осъзнава какъв брой малко е готова за тази роля и взема решение да сплоти смислени организации, експерти и родители дружно ", споделя за началото на взаимната им работа Ралица, другият създател на академията. Нейният персонален претекст е вярата, че всяко дете има право на благополучие и триумф и че това е допустимо, в случай че има осъзнати и подготвени да се учат родители.

" Академия за родители стартира като събитие, на което обединихме водещи експерти и организации и предоставихме опция на хиляди родители да го посетят гратис и гратис да вземат всичко, от което имат потребност – информация, контакти, ентусиазъм, препоръки ", спомнят си за началото Мариела и Ралица и допълват "С времето пораснахме и станахме платформа, която споделя практична, вдъхновяваща и потребна информация от експерти за родители. "
 Мариела Станулова
Философията, че новите познания се усвояват цялостен живот, е в основата на Академията за родители. " Никой не е роден теоретичен на нищо, в това число и за това да бъде родител . Учим се от нашите родители, от книгите и от информация в интернет, от диалозите с другари и познати ", описват Ралица и Мариела: "А в Академията имаме вяра че е доста скъпо да се учим от експертите, които ни оказват помощ да избегнем чести неточности и ни дават основа, която да надградим и да станем положителни родители за нашите деца. "

Родителтие, които посещават събитията идват със своите въпроси и терзания. " Виждаме по какъв начин доста от тях си потеглят по-спокойни, уверени и признателни, тъй като са намерили информация и препоръки. Но в това време са се убедили и че не са сами, че това, което им се случва е обикновено . И те в действителност не са сами – срещат се с други родители със сходни терзания и въпроси, само че и се срещат със експерти, които могат да им оказват помощ и в бъдеще.

На този стадий, по думите на Мариела и Ралица, множеството събития се посещават от майки, само че както те допълват - все по-често могат да се виждат и бъдещи татковци с бременните си половинки, което от Академията означават като позитивна наклонност.

" Все още главната роля пада върху майката ", разясняват Ралица и Мариела, " Но се вижда и по-активното включване на бащите, защото все по-често майките работят наедно с тях. Всички изследвания демонстрират какъв брой значимо е бащата да е част от възпитанието на детето, поради другия модел на държание. За това се надяваме бащите да стават все по-ангажирани в грижите за децата. Но е значимо също и майките да им разрешаваме да са по-въвлечени в този развой. "

Участието и на двамата родители е от съществена роля за детето, само че и още нещо - да си спокоен, че няма по какъв начин да знаеш всичко. "Според мен, виновния родител осъзнава че няма по какъв начин да знае всичко и не стопира да търси и да се учи. И схваща, че никоя прекаленост няма по какъв начин да е здравословна, въпреки търсенето на баланс да е извънредно мъчно ", споделя опита си Ралица.

Амбицията на Академията е да основат 100 образования в идващите 5 години и да оказват помощ на най-малко още 25 000 родители.

Съвсем естествено, идеята на Мариела и Ралица ги въодушевява да опитат шанса си в ПРОМЯНАТА. "Най-голямата причина да аплайваме беше срещата с въодушевени хора, отдадени на разнообразни дела, обмяната на опит и хрумвания. С хода на образованието в Акселератора на ПРОМЯНАТА се сътвориха доста партньорства, които занапред ще развиваме. Обучителните модули също ни дадоха доста - доразвихме концепцията и проекта си и виждаме дълготрайното му развиване много по-ясно. "

Академията съумя да се пребори с конкуренцията и да бъде един от петте плана, които не престават напред. Тяхната визия за бъдещето е обвързвана с философията, че децата са нашето на следващия ден.

" Мечтаем децата да осъществят цялостния си капацитет - освен тъй като всяко дете го заслужава, а и тъй като съгласно нас това е един от факторите да имаме богато и проспериращо общество ", приключват описа си Мариела и Ралица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР