Вчерашната експлозия на самоделно взривно устройство в супермаркет в Санкт

...
Вчерашната експлозия на самоделно взривно устройство в супермаркет в Санкт
Коментари Харесай

Владимир Путин: Взривът в Санкт Петербург е терористичен акт

Вчерашната детонация на самоделно взривно устройство в супермаркет в Санкт Петербург, при която бяха ранени 13 души, е терористичен акт. Това съобщи през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин, представен от Франс прес.

„ Вчера в Санкт Петербург беше осъществен терористичен акт “ ,

съобщи Путин на гала в Кремъл по връчване на оценки на съветски военни, взели участие в сирийската интервенция на Москва.

Държавният глава заяви, че е наредил на шефа на Федералната работа за сигурност при залавяне на нарушителите да се съблюдава законът, „ само че при опасност за живота и здравето на наши чиновници, наши офицери да се работи уверено, да не се вземат никакви пленници, бандитите да се унищожават на място “, отбелязва ТАСС.

По последни данни 13 души са потърпевши при детонацията ;

осем от тях остават в болница, оповестиха по-рано градските управляващи.

Оперативният щаб на Националния антитерористичен комитет на Русия координира обстановката по отношение на гърмежа. В известие на комитета се споделя, че взривното устройство е било сложено в шкафче за предпазване на движимости в магазина.

Следствените органи към този момент са възбудили наказателно дело за „ опит за ликвидиране на две и повече лица “.

В средата на декември съветските секрети служби обявиха, че са разрушили клетка на групировката „ Ислямска страна “, подготвяла атентати в Санкт Петербург на 16 декември, по-специално в прекомерно посещаваната от туристи Казанска катедрала.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР