Вчера вечерта протестиращи от “Възраждане нападнаха сградата на Столичния общински

...
Вчера вечерта протестиращи от “Възраждане нападнаха сградата на Столичния общински
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Не може в центъра на София депутати да предвождат хора и да предизвикват безредици

Вчера вечерта протестиращи от “Възраждане ” нападнаха постройката на Столичния общински съвет в опит да смъкват украинското знаме, което е издигнато там. Тази заран тематиката разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев:

“Преди да приказваме за материалните вреди, дано поговорим за другите. Това е офанзива против лицето на българската държавност. Тя е проведена от една политическа партия. Това е неприемливо в 21-ви век ”.

Той благодари на намесата на полицията, която е “озаптила ” напора на протестиращите.

Георгиев уточни, че народен представител от “Възраждане ” е размахвал депутатската си карта в лицето на служителите на реда: “Уважаеми депутати, вашите карти не са ви дадени, с цел да подпомагате вандалски прояви. Това е неприемливо и не трябва да бъде толерирано ”.

Той беше безапелационен, че би трябвало да се даде отпор на насилието: “Не може в центъра на София депутати да предвождат хора и да провокират вълнения ”.

“Независимата локална власт е взела решение за взаимност с хората от Украйна. Нямам желание да беседвам с водача на “Възраждане ” по този въпрос ”, съобщи Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР