Вчера в Центъра за професионално обучение към РДПБЗН – Монтана

...
Вчера в Центъра за професионално обучение към РДПБЗН – Монтана
Коментари Харесай

Показаха как ще помага новият тренажор на пожарната в Монтана /снимки/

Вчера в Центъра за професионално образование към РДПБЗН – Монтана при ГДПБЗН се организира проява на опциите на новозакупен тренажор за дейности при пътно-транспортно произшествие с притиснати пасажери или приключване на рискови субстанции от автоцистерни.
На демонстрацията участва ВПД зам.-директорът на ГДПБЗН старши комисар Любомир Баров, който означи, че посредством реализацията на този план чиновниците ще могат да се приготвят по-добре за работа на терен. Това от своя страна ще редуцира времето за осъществяване на оперативни дейности от избавителните екипи и ще усили броя на избавените жители при ПТП.
Тренажорът се състои от шаси с модулна рамка, кабина, товарна платформа и цистерна. Той обезпечава повторяемост, сигурност и надзор при осъществяване на избавителните действия. Всички елементи (стъкла, прагове, порти и др.), които биват разрушавани по време на тренировките могат бързо и елементарно да бъдат подменяни без специфични принадлежности.
Симулаторът е закупен по план „ Надграждане на потенциала на ГДПБЗН-МВР посредством възстановяване на уменията на чиновниците за реализиране на на практика дейности при пътно-транспортни катастрофи “, като финансирането е на стойност 499 980,00 лева и е обезпечено по „ Фонд за сигурност на придвижването “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР