Вчера в полицейското управление в Нови пазар бе подаден сигнал

...
Вчера в полицейското управление в Нови пазар бе подаден сигнал
Коментари Харесай

Американец стана жертва на любовна интернет измама за 45 000 лева, извършена в България

Вчера в полицейското ръководство в Нови пазар бе подаден сигнал за машинация на стойност близо 45 000 лв. от 61-годишен американски жител . Мъжът, който дошъл в България в опит да разкрие истината зад своята, разкри пред полицията по какъв начин е бил въведен в илюзия и експлоатиран финансово.

Според описа на американеца в края на предходната година той се срещнал с жена през интернет уебсайт , с която скоро преместили връзката си в мобилно приложение за видео и аудио диалози. Жената споделила, че живее в беднотия на село и се грижи за своя близка, заради което няма задоволително парични средства . Събуденото състрадание предиздвикало американеца да изпрати парични суми в нейна поддръжка, даже предложил брак , на което тя съгласила.

Историята достигнала до кулминационна точка, когато мъжът получил позвъняване с изказванието, че дамата е арестувана на летище и са нужни още пари за нейното освобождение. След изпращането на спомагателни средства, връзката сред двамата била прекратена.

Тревожен, че на приятелката му се е случило нещо неприятно, американецът дошъл в България и се обърнал към полицията в Нови пазар. Това е градът, за който дамата твърдяла, че е нейният дом. В диалога си с полицейските чиновници мъжът споделил, че общата сума, която е превел, възлиза на близо 45 000 лв. .

На базата на предоставената информация в полицейското ръководство е формирано досъдебно произвеждане за машинация според член 212 алинея 2 от Наказателния кодекс. Случаят акцентира рисковете от интернет измами и нуждата от нараснало внимание при онлайн връзката, изключително когато тя включва парични преводи. Полицията към този момент подхваща нужните стъпки за следствие на случая, идентифициране на измамниците и вероятното възобновяване на излъганите средства.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР