Вчера в 16.00ч. на ул. "Генерал Данаил Николаев" 46 (зад

...
Вчера в 16.00ч. на ул. "Генерал Данаил Николаев" 46 (зад
Коментари Харесай

Откриха първата в Пловдив 3D пешеходна пътека

Вчера в 16.00ч. на ул. "Генерал Данаил Николаев " 46 (зад ОУ "Д-р Петър Берон ") беше открита първата в Пловдив 3D пешеходна пътека. Лентата прерязаха всички участници в направата на плана, техният началник Маша Катилева, кметът на регион "Централен " Георги Стаменов, началникът на КАТ Пловдив Димитър Димитров, контрольор Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция " Пловдив, краткотрайно изпълняващата директорка на ОУ "Д-р Петър Берон " Ани Попова и представител на "Оргахим ". 
Кметът на регион "Централен " Георги Стаменов благодари преди всичко на школата по дизайн, нейния началник и на художниците. "Бих желал да обърна внимание на всики водачи на МПС в Пловдив да бъдат деликатни на пътя и да не не помнят, че преди всичко сме пешеходци, а по-късно водачи ", добави Стаменов и даде думата на началника на КАТ Пловдив, който изрази подготвеност институцията да бъде участник и в други сходни начинания. 
"Район "Централен " и Община Пловдив могат да бъдат образец за цяла България с сходни планове ", добави контрольор Гиргинов от КАТ "Пътна полиция " Пловдив. Районната администрация благодари на "Общинска полиция " за поддръжката: дребните художници работиха 6 часа над плана, като за задачата няколко чиновници на полицията пренасочваха колите в региона.
Пешеходната пътека е резултат от няколкоседмична подготовка от страна на районната администрация и школата по изобразяване. Проектът, който изобразява въжен мост, включва разнообразни детайли: букви, числа, абривиатури, принадлежности за изобразяване и писане, ноти. "Мостът носи символика. Опитахме се да превърнем цялата концепция в триизмерна картина. Всичко това беше допустимо с помощта на точността и старанието на децата. ", показа Маша Катилева, началник на плана и художник. 
"Нито една спестена секунда на пътя не коства колкото живота на едно дете " е мотото на акцията "Убий скоростта, избави дете ". Пловдив подава ръка на благородната самодейност с поредност от действия под егидата на Георги Стаменов. 
"Убий скоростта, избави дете " насочва вниманието на водачите и обществото към застрашителния брой пътни катастрофи, чиито жертви са деца. Район "Централен " популяризира и стикери за коли с мотото на акцията, които водачите да слагат отвътре на своите МПС-та.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР