Вчера Уан И, член на Политбюро и началник на Службата

...
Вчера Уан И, член на Политбюро и началник на Службата
Коментари Харесай

Уан И участва в 59-ата ежегодна Мюнхенска конференция по сигурността

Вчера Уан И, член на Политбюро и шеф на Службата за външни връзки на Централен комитет на ККП, взе присъединяване в Мюнхенска конференция по сигурността и произнесе тирада, озаглавена " Изграждане на по-безопасен свят ".

Уан И сподели, че битка сред човечеството и новия ковид през последните три години потвърждава, че всички сме членове на световното село и принадлежим към общественост със споделено бъдеще. Човешкото общество не би трябвало да се връща към остарелия път на борба и делене на лагери и не би трябвало да попада в клопката на игра с нулев резултат и военни спорове.

Той добави още, че с цел да създадем света по-безопасен, всички ние би трябвало да се придържаме към зачитането на суверенитета и териториалната целокупност на всички страни, да се придържаме към мирното споразумяване на разногласията посредством разговор и съвещания, да се върнем към задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации и да отдадем значение на основната роля на развиването.

Уан И отговори и на въпроси за Украйна, връзките сред Китай и Съединени американски щати и въпроса за Тайван. Той изрази позицията на Китай по въпроса с китайския цивилен аеростат и прикани Съединени американски щати да трансформират курса си, както и да се изправят и да осъзнаят вредите, породени от злоупотребата със мощ в китайско-американските връзки.

В Мюнхен Уан И се срещна също и с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жосеп Борел. По време на срещата сред двамата, Уан И сподели, че Китай и Европейски Съюз са сътрудници, а не противници, а консенсусът е надалеч по-голям от разликите. Тази година се отбелязва 20-годишнината от основаването на всеобхватното стратегическо партньорство сред Китай и Европейски Съюз. Двете страни би трябвало да се придържат към партньорството, да почитат взаимно главните си ползи, да ценят резултатите от съдействието и да отворят по-добра нова страница за последващи 20 години.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР