Вчера президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Белия

...
Вчера президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Белия
Коментари Харесай

Уан И: Отношенията между Китай и САЩ трябва да се стабилизират и подобрят възможно най-скоро

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна в Белия дом с Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и министър на външните работи на Китай.

Уан И съобщи, че задачата на визитата му е да поддържа разговора със Съединените щати, да приложи дейно значимия консенсус на двамата държавни глави и да насърчи здравословното и устойчиво развиване на китайско-американските връзки допустимо най-скоро.

Той добави още, че правилото за „ един Китай “ и трите взаимни официални съобщения сред Китай и Съединени американски щати са най-важната политическа основа за връзките сред двете страни. 

Китай отдава огромно значение на желанието на Съединени американски щати да работят дружно с Китай и да дадат подтик на китайско-американските връзки за действително стабилизиране и възстановяване. Това е в сходство освен с главните ползи на двете страни и двата народа, само че и с общите упования на интернационалната общественост.

Байдън от своя страна обясни позицията си по отношение на огромното значение на връзките сред Съединени американски щати и Китай като съобщи, че Вашингтон желае да поддържа връзката с Китай и взаимно да работят за справяне с световните провокации.

По време на визитата Уан И организира и два кръга диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и стратегическа връзка със съветника на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливън.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР