Вчера председателят на Африканския съюз и президент на Коморските острови

...
Вчера председателят на Африканския съюз и президент на Коморските острови
Коментари Харесай

Азали Асумани: Трябва да работим заедно, за да посрещнем нарастващите предизвикателства пред света в бъдеще

Вчера ръководителят на Африканския съюз и президент на Коморските острови Азали Асумани даде извънредно изявление за Китайската медийна група.

В него Азали съобщи, че е щастливо стичане на събитията, че срещата на върха на БРИКС се организира в Южна Африка в миг, когато континентът търси своето място в мултилатерализма. Всъщност страните от БРИКС, които са известни като „ Глобалния Юг “, са тъкмо тези, които работят в тясно съдействие с Африка. „ Тяхното наличие тук ще ни помогне в устрема ни към многоликост както в политическата, по този начин и в икономическата сфера “, разяснява Азали.

„ Тази среща на върха идва навръх време. От позиция на страните от „ Глобалния Юг “ разширението на БРИКС ни дава мощен механизъм, което е доста добре, и се надявам, че и други страни ще се причислят. Време е да преминем към епоха на съдействие и да посрещнем дружно провокациите на бъдещето “, добави той. 

Освен това Азали също съобщи, че страните от БРИКС са основали Новата банка за развиване. „ Понастоящем ние не сме подчинени на Запада във връзка с финансовата си система, само че към момента сме подвластни на господството на западните валути. Китай е намерил отговор на този проблем. Защо другите страни от БРИКС да не могат да го създадат? Защо Африка да не може? Вярвам, че в последна сметка можем да намерим решение на този проблем “, прибавя още Азали.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР