Вчера правителството даде старт за втори път на концесията за

...
Вчера правителството даде старт за втори път на концесията за
Коментари Харесай

БСП: Защо кабинетът дава печелившото летище София на чужденци?

Вчера държавното управление даде старт за повторно на концесията за летище София. Позицията на Българска социалистическа партия е поредна през всичките години, когато това държавно управление и предходното се пробват да дадат най-печелившото държавно сдружение на концесия. Това сподели на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Вчера решението е утвърдено на мрачно. Никой от нас не знае какви са параметрите и изискванията на тази процедура. Не може най-печелившото българско държавно дружетсво, обект на националната сигурност, да бъде отдадено на концесия по този мрачен и непрогледен метод. Ние няма да позволим това да се случи и ще противодействаме с всички вероятни парламентарни средства, съобщи Свиленски.

Няма по какъв начин това решение да бъде взето без да е осведомен българският парламент. Днес внасяме искане за неотложно даване на изискванията за концесията за летище София на Народното събрание и на медиите. Внасяме и план за прекъсване на решението на Министерски съвет за концесията на летище София, разясни социалистът.

Продължаваме да бъде обезпокоени, че процедурата е непрозрачна. На летище София са почнали съкращения, почнали са да се извършват изискванията на бъдещия концесионер. Ще застанем зад всеки служащ, който бъде безпричинно уволнен, акцентира Георги Свиленски.

Вчера изтече срокът, в който БДЖ трябваше да се разплати с обилигационерите. От през днешния ден постройката на държавното дуржество може да бъде продадена. 1200 вагона са запорирани и също могат да бъдат продадени, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

Кое постанова концесията на летище София, попита зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Това дружество е печелившо и внася пари в хазната. Някой желае да го открадне от българските данъкоплатци и даде на непозната компания да го експлоатира. Управляващите продават българския народен интерес. Може би това е една от бомбите със закъснител, заложени по време на европредседателството – чакат ни още доста такива, съобщи Стойнев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР