Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път

...
Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път
Коментари Харесай

Нинова: Членовете на БСП направиха промяната в партията необратима, да я направим и в държавата


Вчера партията беше изправена пред голямо предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история - да създадем директен избор на ръководител. Тя го посрещна с страст, само че и с разсъдък и осъзната отговорност. Членовете на партията демонстрираха, че Българска социалистическа партия е най-демократичната съвременна лява европейска партия. Това сподели избраният отново водач на социалистите Корнелия Нинова на конференция във връзка извършените през вчерашния ден избори за ръководител.

И продължи:

Вчера се потвърди,  че Българска социалистическа партия е зряла, с най-високо проведена и извършена акция, с институционална просвета - сама, без професионална администрация, без възнаграждение, непринудено, направи показно по какъв начин се вършат избори. В над 1 000 секции с присъединяване на над 8 000 души, без никакви произшествия, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи да предадат изборните бумаги, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна - в действителност показахме доста висока организационна и институционална просвета.

Поздравявам ви, приятели, които, с изключение на в Централната комисия по директния избор, и по места участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно за това, което показахте, че можем.

Високата изборна интензивност, близо 70%, е невиждана за България във всички типове избори. Подкрепилите ме 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидира и е единна. Всички внушения, че Българска социалистическа партия се разцепва и се раздира от несъгласия, просто завършиха във вчерашния ден.

Партията потвърди, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция и единство за един човек. Това е утвърждение на курса, който Българска социалистическа партия организира в политиката през последните 4 години и е предпочитание той да продължи по същия метод. Да напомня какъв е той - чисти хрумвания, решителност и поредност в отстояването им, отвод от подмолни сделки, битка с мафията, грижа за хората и смяна на модела на ръководство. Вотът през вчерашния ден е за това. И моят ангажимент към хората, които ме поддържаха, е да продължа този курс на партията.

И в този момент желая да кажа най-важното нещо: възхищавам се, преклонявам се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво значи същинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Благодаря ви и за неповторимата страст, която преживяхме дружно. Вчера вие направихте смяна та в Българска социалистическа партия необратима, само че в този момент ни следва доста по-голямата задача - да създадем смяна та в България необратима. Знам, че можем дружно и имам вяра, че това ще стане напълно скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР